Testade mitt nya 10-20-mm-objektiv igår

Jag testade mitt senaste tillskott i fotoväskan, ett vidvinkel 10-20 mm, i Gyllbergen igår. Även om jag inte lyckades ta någon award-winning-bild, se förklaringen nedan, så är jag ändå nöjd. Formatet känns spännande och det ska nog bli användbart – särskilt i naturen. Idag är det fredag och så här på eftermiddagen har jag sedvanlig värk i armar och ben. Puh.

Jag hade med mig kameran en sväng till Gyllbergen igår. Dock var jag väldigt utmattad efter närmare 75 minuters orienteringsträning i tidernas vildmarksterräng – så jag ägnade inte allt för många minuter åt fotografering. Men ändå. Jag tog några naturbilder i och kring parkeringen och det känns som ett spännande objektiv. Jag känner dock att jag behöver ett stativ, gärna ett trebensstativ med kulled, och att det var 8 grader kallt när jag försökte fotografera igår gjorde inte saken bättre. Oskärpan kan till viss del skyllas på att jag frös så jag skakade. Brrr.

Var helt utmattad när jag kom hem och sov 11 timmar i natt. Passade sedan på att bättra på träningsdosen med bodypump på lunchen och nu har jag ont ont ont lite varstans. Skojigt nog hade jag sällskap av mina kontorsgrannar Håkan och Stig. Jag har även gjort en del jobb idag. Artikel och bilder har skickats till Lärarstudenten och dessutom tror jag att jag äntligen gjort klart den sista RF-manualen, i alla fall för nu. Förhoppningsvis kan vi lägga ut den senaste, Idrottslyftet för förbund, idag.

Laddad för lite kvällsjobb. Ska träffa den svenske förbundskaptenen i backhoppning, Wolfgang Hartman. Och nej, han är inte svensk utan tysk, men jag hoppas att vi ska göra intervjun på engelska – annars kan jag få problem. Eller han, med att förstå mig. Det ska hursomhelst bli spännande att prata lite backhoppning med Wolfgang, som definitivt kan klassas i kategorin eldsjäl. Spännande!

Ikväll är det match! Sverige-Ungern och det var längesedan jag kände sådan förväntan inför en landskamp i fotboll. Jag gillar Hamrén (som inte gillar Aftonbladet). Jag gillar Zlatan (som hatar Aftonbladet). Jag gillar heller inte Bank, Laul och Niva.

Källström eller Wernbloom har diskuterats flitigt i media och säkert varit ett rejält huvudbry för Hamrén. Wernbloom fick förtroendet sist och gjorde det skitbra. Det är klart att han ska spela! Jag ska köpa godis, chips, öl och komplettera med lite baskiska pintxos som uppladdning inför min tur i april – San Sebastián here I come.

Läste igår att SJ ska investera 400 miljoner för att undvika vinterns tågkaos. Bra! Fast när jag läste vad de skulle göra blev jag skeptisk – ”placera ut snöslungor lite här och var”. Snöslungor?? För 400 miljoner?? Jag är skeptisk, mycket skeptisk …

Lämna en kommentar