Tillbaka i Orsa – både för jobb och skidor

Idag var det dags för Orsa igen. Först Orsa by där jag gjorde en intervju till tidningen I Fokus. Den ska resultera i ett personporträtt på Marina Sandberg, som efter många år på Samhall nu jobbar inom Orsa kommun. Ulf Palm var med och fotade och hans träningsvilja fick mig att följa med upp till Grönklitt för en timmes längdskidor.

Intervjun gick bra och det var otroligt spännande att träffa Marina och höra om hennes liv och drömmar. Jag konstaterar åter igen att personporträtt är något av det som jag gillar bäst. Det är en förmån att få ”lära känna” olika typer av personer och få höra om alla livsöden och intressen. Eftersom jag hade med mig en av de bästa fotograferna alla kategorier så är jag övertygad om att hela reportaget kommer att bli kanonbra.

Skidåkningen gick mindre bra. Det hade snöat så smått och det kändes som om någon hade hällt sand i spåren. De snabba snabba spåren från i helgen var helt bortsnöade och nu kände jag mig i stället som världens långsammaste skidåkare. Dessutom snöade det mer och mer under passet och jag fick blunda i utförsbackarna för att inte få in all snö i ögonen. Till råga på allt var jag sjukt trött sedan helgen och gårdagens löpning. Det bästa med träningen var nog korven i bröd på Statoil i Orsa, som smakade alla tiders efteråt.

Lämna en kommentar