Tomatpuré är något väldigt märkligt

Jag ska inte sticka under stolen med att jag inte har lagat nån mat i Spanien. Varför? Eftersom maten på restaurangerna är fantastisk och skitbillig, mitt kök liknar Stallebo på Bosön och att det dessutom är SVÅRT att hitta ingredienser. Tomatpuré till exempel.

Idag tänkte jag försöka imponera med mina kokkonster, men i ärlighetens namn vet jag inte hur det ska gå. Dels hittade jag inte direkt de typiskt ”svenska” råvarorna som creme fraiche, tomatpuré eller cayennepeppar. Dels är det som att traska in på minerat område och försöka imponera i köket här i den kulinariska huvudstaden nummer ett. Jaja, ya verémos.

Efter många om och men fick jag tips om en liten delikatessbutik med ”cosas raras” hur märkligt det nu kan vara med tomatpuré. Och por fin … Tomatpuré och cayennepeppar 😉

Har haft en bra dag med träning och plugg och ska alldeles strax åka till Antigou för att laga cena …

Har fått en kul och en mindre rolig nyhet på kärleksfronten idag. Den kul är att en kompis ska gifta sig a’la rock n’roll i augusti och den mindre roliga … Nä, den sparar jag för mig själv.

Lämna en kommentar