”Tung” arbetsdag i 80 cm nysnö

Det finns tunga arbetsdagar och så finns det ”tunga”. Den senaste veckan har mitt jobb varit ”tungt” i den bemärkelsen att mina lår, min rygg och ja hela jag har fått kämpa i 80 cm nysnö i franska Argentiere. Okej, jag erkänner att det kanske bara var 80 cm nysnö första dagen, men ändå. Vi har åkt orörd puder varje dag i en hel vecka och det har varit helt magiskt.

Reportageidén var en resa med UCPA, som är franska friluftsfrämjandet, till orten där UCPA startade: Argentiere. Konceptet innebär bussresa, kollektivt boende, gemensamt käk, skidskola i grupp hela dagarna och massor med OFFPIST. Den gruppen jag valde heter Toute Neige, vilket betyder alla sorters snö. Eftersom det dumpade snö den första dagen behövde vi inte utforska så många olika sorters snö. Det fick helt enkelt bli puder hela veckan. Reportaget ska publiceras i SportHälsas februarinummer. Håll utkik då för ett inspirerande reseförslag!

2 svar på ””Tung” arbetsdag i 80 cm nysnö”

Lämna en kommentar