Tungt, tungt uppför Mördarbacken

Äntligen har det slutat snöa i Falun. Det har säkert kommit två-tre decimeter nysnö idag och det var riktigt slitsamt för världscupåkarna uppför Mördarbacken idag. Att saxa uppför en brant brant backe med massor av nysnö är inte det lättaste. Jag vågar inte ens fundera på hur jag själv skulle ha sett ut, men till och med en och annan världscupåkare slant.

Mördarbacken är brant. Så brant att jag faktiskt blev svettig av att gå halvvägs upp för att inta en någotsånär kameraposition. Med tanke på vädret var jag inte på något vidare fotohumör utan jag spar mig till i morgon. Lyckades dock fånga en och annan trött åkare på bild. Jag har ännu inte vågat prova Mördarbacken på skidor. Sprungit upp har jag gjort och det är ganska jobbigt, men jag begriper inte hur jag skulle bete mig för att lyckas ta mig upp med skidor på fötterna. Jag tror att jag sparar det till nästa säsong, då jag förhoppningsvis är mycket starkare och framför allt har en bländande skidteknik. You wish, tänker säkert några av mina skidkompisar.

Jag ska i alla fall inte prova Mördarbacken ikväll. Däremot ska jag testa skidspåren i Skidspelens företagsstafett. Kul! Någonstans mitt emellan allt annat idag hann jag med en intervju med Säffle FF, en med Anna Haag samt ett pass bodypump.

Lämna en kommentar