Utbildning i foto och spanska

Förutom alla möjliga olika jobbprojekt så går jag dessutom två kurser. Dels Digitalt foto och bildbehandling på Högskolan Dalarna och dels spanska på Medborgarskolan. Båda kurserna är på torsdagar och därmed blir torsdagar lite mer av studiedag än de andra veckodagarna.

Jag har haft lite för mycket jobb på sistone och därmed inte hunnit lägga ner så mycket tid som jag vill på att läsa. Både fotokursen och spanskan har blivit lidande och jag hoppas hinna ta igen det framöver. Denna veckan har jag ägnat lite tid åt en uppgift i fotokursen, en bildanalys, som egentligen skulle ha varit inlämnad för några veckor sedan. Därmed missade jag denna veckans uppgift, porträtt, som ska redovisas om sisådär 28 minuter. Attans, jag gillar inte att ligga steget efter.

Som bildanalys valde jag en bild från utställningen Haiti – katastrofens ansikte och är tagen av William Silveira. (Bilden som publiceras med detta inlägg). Bilden är tagen i ett läger som improviserats fram i en park i närheten av militärflygplatsen i huvudstaden Port-au-Prince. Bilden visar flera barn i en misär och en enda röra av tält, disk och skit. Många bilder i denna utställning är gripande och tagande men just denna bilden fångade mig i och med den ena pojkens stadiga blick som tyder på någon sorts kombination av sammanbitenhet och vrede. Ganska intressant att bena ner bildens innehåll till miniminivå. Vet dock inte om jag förstått det hela rätt, men det får jag väl förhoppningsvis reda på snart.

I spanskan har det denna vecka handlat om prepositioner, som visade sig vara väldigt svårt. Bakom, under, bredvid, inuti och till höger och till vänster. Jag känner en viss nervositet inför kvällens spanskalektion eftersom jag inte alls läst så mycket som jag borde. Aaaaah, går det att köpa mer tid någonstans?

För att även hinna träna på torsdagar brukar jag köra spinning på lunchen, vilket jag även gjorde idag på Må bättre. Nu har jag snart tänkt bege mig hemåt för fotokurs och jag kommer att snegla på världscupsprinten från Drammen samtidigt.

Lämna en kommentar