Viktigt och värdelöst vetande om OS

Det är svårt att skriva en aktuell OS-artikel innan spelen har dragit igång som ska kännas fräsch och het när det bara återstår en knapp vecka. Det är dilemmat med magasin, att det aldrig går att ha helt färska artiklar på grund av lång produktionstid. Inför kommande nummer av SportHälsa har jag två dilemman.

Det ena är Let´s dance, där vi var tvungna att vara ute i väldigt god tid för att få till en intervju och fototid med ett av paren. Tack och lov är Mattias och Cecilia fortfarande kvar och nu ska de bara överleva två fredagsdanser till för att vara heta och aktuella i SportHälsa. Det ser lovande ut och de regerar!

Det andra är OS, ett evenemang som det liksom inte går att bortse från när man jobbar med en sporttidning. Tyvärr är det väldigt svårt att skriva något aktuellt då vi har deadline mitt under OS och kommer ut innan det är slut. Oavsett vad som händer och hur många medaljer vi än får under den första veckan så kommer ju all världens tidningar redan att ha rapporterat om det innan vi ens är på väg in i Svenska Dagbladet.

Därför har jag hittat lite kul värdelöst vetande om medaljer, elden, OS-byn, ringarna och de nog så viktiga maskotarna. Visste du till exempel att guldmedaljerna måste innehålla minst sex gram äkta guld? Tänkte väl det, läs nästa SportHälsa för att få reda på fler superviktiga OS-detaljer.

Lämna en kommentar