Över 1200 anmälda till Engelbrektsloppet

I år är intresset för Engelbrektsloppet och Kristinaloppet i Norberg rekordstort. De fina snöförhållandena i hela landet och i Norberg inte minst är en stor anledning till det. Över 1200 åkare är anmälda till loppen som körs den 13 och 14 februari och Engelbrektsloppet har goda förhoppningar att slå förra årets stora deltagarantal.

Mer än hälften av åkarna är anmälda till Engelbrektsloppet, det 60 km långa loppet som ingår i En Svensk Klassiker och precis som i fjol har start och mål på det gemytliga torget mitt i Norberg. Närheten till Mälardalen i kombination med den sena starten (kl. 10.00) gör att det är möjligt att åka från städer som Västerås, Uppsala och Stockholm på morgonen innan loppet den 14 februari.

Samma dag som Engelbrektsloppet avgörs även Engelbrektshalvan för dig som vill uppleva känslan och stämningen men ta det lite lugnare i spåren.

Drygt 300 är anmälda till Kristinaloppet, det 30 km lätt kuperade loppet som ingår i Tjejklassikerna. Kristinaloppet körs på lördagen den 13 februari och har precis som Engelbrektsloppet start och mål i Norberg.

Arbetet med att göra i ordning spåren pågår hela tiden, även om de fantastiska snöförhållandena gör arbetet smidigt och enkelt.

Webbmaster Gustav Hall är anmäld (bilden)!

1 svar på ”Över 1200 anmälda till Engelbrektsloppet”

Lämna en kommentar