Ytterligare ett bra uttryck: Ya verémos

Som är ytterligare ett uttryck för vi får se, fast lite mer framtidsbetonat. Det känns som om jag legat steget efter en hel vecka och även om jag tagit igen en del idag är jag fortfarande, just det, steget efter – och det gillar jag inte.

Den här veckan blir troligtvis min sista på Lacunza och även om jag inte sliter ut mig där så tar det tid varje dag – många timmar och det är nog därför det känns som om jag inte har tid med någonting annat. Idag har jag dock hunnit med både ett och annat: Först surf på morgonen, men jag saknar min våtdräkt, som är på lagning och jag kunde bara vara i en knapp halvtimme innan jag frös ihjäl. Typ. Vågorna är dock tillbaka och nu på kvällskvisten tog jag en kaffe på muren alldeles nedanför här och spanade in surfare som fångade stora och fina vågor. Hela veckan ska bjuda på bra vågor och jag ser fram emot surf, även om jag skulle vilja ha en dags ordentlig träning för att komma in i det. Det var ju trots allt två månader sedan jag surfade riktiga vågor och jag tror inte att jag utvecklats där under tiden i Sverige. Snarare tvärtom.

Efter tre timmar på Lacunza ringde Belinda och vi tog en väldigt oplanerad kaffe. Kul. Efter det jobbade jag lite och uppdaterade www.matchdax.se och www.sporthalsa.se innan jag tog tag i portugisiskan, som jag tydligen ska börja läsa. Det känns som en bra utmaning och även om språken påminner mycket om varandra så skiljer sig framför allt uttalet åt. Jag hoppas att jag kan tillräckligt mycket spanska för att inte blanda ihop dem och bara skapa förvirring. Det visar sig. Ya verémos.

Jag hann även med 90 minuters skidgång med väldigt fin utsikt över Zurriola, ett besök i mataffären, snack med gänget på surfskolan och en kaffe/öl med Kaori. Och säkert något mer som jag redan har glömt. En intensiv men bra dag helt enkelt.

Håller på och funderar över vad jag ska göra framöver. Mycket beror på hur mycket jobb jag kommer att ha. Jag både hoppas på mycket jobb och inte. Mer jobb innebär mindre tid till att studera spanska samtidigt som det givetvis innebär mer pengar. Jag borde dock klura ut den närmaste framtiden i denna veckan. Ya verémos.

Har även träffat både en och annan kul figur och ser fram emot helgen, som givetvis innehåller ytterligare en dag med fiesta: torsdag, då fredag tydligen är någon slags röd dag. Det kan bli en bra helg. Ya verémos.

Lämna en kommentar