Quien sabe?

Sedan en vecka är jag tillbaka i San Sebastián och ja, som svar på allas frågor: Jag trivs lika bra den här gången och ja, jag skulle kunna tänka mig att stanna här för gott. Tror jag.

Veckan har dock varit intensiv och hektisk och egentligen mest liknat en semestervecka eftersom Megan har varit här på besök och det (givetvis) varit en massa allmänna festligheter i stan. Jag har dessutom läst på Lacunza och jobbat och gjort ett par vandringar och surfat och ja, ni förstår.

Spanskan är dock det jag gillar bäst och även om det varit mycket amerikansk accent denna veckan så är det en härlig känsla att kunna prata och tro det eller ej, men på något märkligt vis har jag till och med blivit bättre under tiden i Sverige – trots att jag inte pratat knappt någonting alls. Efter första dagens obligatoriska test på Lacunza hamnade jag i samma grupp som de som var en nivå över mig – för två månader sen. Summa summarum, min hjärna har nog bearbetat språket medan jag gjort annat. Praktiskt. Effektivt. I like. I min klass denna veckan har vi varit från från Brasilien, Australien, Sydkorea, USA och så jag. Una buena mezcla.

Jag har även uppdaterat sidan om San Sebastián och bergen med en hike som jag gjorde häromdagen till Peñas de Haya. Vill du läsa om den? Klicka här Och givetvis tog det inte många minuter innan jag började överanvända mina favorituttryck här, som i stort sett är omöjliga att använda hemma men som passar utmärkt här. Tidigare var vamos a ver (=vi får se) och quizas (=kanske) de jag använde absolut mest men nu har jag fått ett nytt favorituttryck: Quien sabe? (=vem vet).

Hade en riktigt bra väldigt spansk dag igår. Efter viss förvirring blev vi bjudna på lunch på mitt favoritställe Atarri vid tvåtiden och det blev cider, världens godaste rödvin, en helt fantastisk stek, mer rödvin, tre olika efterrätter, mer vin, gigantiska gintonics (plural – ja) och en avslutande söt shot. Och kvällen hade inte ens börjat.

Ska dock ta tag i mitt liv och ha lite mer vardag kommande vecka. Plugg, jobb, träning och mindre dos vin. Förhoppningsvis mer surf eftersom denna veckan varit den mest platta jag någonsin sett här i San Sebastian. I morgon ska dock vågorna komma tillbaka och det pratas om över två meter med mycket kraft. Det kan bli en spännande vecka, på många sätt 😉

Och jag lovar, mer rutiner innebär fler uppdateringar här – både om livet i allmänhet och kul saker som händer runtomkring. Jag borde väl egentligen skriva om fotboll, men jag har fortfarande inte hittat rätt ord för att beskriva fredagens misär.

2 svar på ”Quien sabe?”

    • Vattnet var skönt häromdagen och jag hade bara shorts och rushgard. I morse var det dock väldigt kallt och jag kunde bara vara i en halvtimme utan våtdräkt. Det blir garanterat hel våtdräkt snart, typ i morgon. 3 2 🙂

      Svara

Lämna en kommentar