Zlatan på cornflakes-paketen

Vaknade av att Erika sovit borta, men det var delvis mitt fel eftersom jag tydligen somnat innan jag lagt ut nyckeln. Jag vaknade dock till och lade ut den, men oturligt nog måste Erika ha varit och knackat på precis då – och jag sov självklart som en stock.

Nu tror jag visserligen inte att hon blev alltför ledsen över att sova borta, då det fanns ett väldigt bra alternativ alldeles nästgårds – på Pacha Mama närmare bestämt.

Jag träffade Brandy för en tidig frukost på Gato Negro och åt världens största pannkaka med choklad och en sjukt god svindyr latte. Mums. Gata Noegro är ett riktigt mysigt frukostställe med massa engelska böcker och engelsk/amerikansk frukost – dyrt med supergott. Att äta pannkakor till frukost är underskattat. Efter en bra skoldag med mycket nytt, pluskvamperferkt och lite annat smått och gott, stannade vi kvar i San Juan del Sur på eftermiddagen. Jag skypade med Sweden innan jag tog en lång promenad på stranden här. Klockan 16 skulle vi sedan på vår efterlängtade dansklass med skolan. Vi gick till kulturskolan i San Juan del Sur, som var en riktigt cool gammal byggnad som kändes New York och vi var halvt inne halvt ute och dansade salsa, merengue, lambada, cumbia och balo mano – en nicaraguansk dans som inte kändes så avancerad och cool när vi provade. Instruktören visade dock prov på ”riktig” balo mano och det var så coolt – lationo men ändå afrikainspirerad. Att dansa salsa är riktigt skoj och jag bara måste försöka lära mig lite bättre när jag kommer hem. Det var bara jag och Erika samt instruktören och min lärare Eliezer – som var Erikas partner. Vi var helt genomsvettiga, trötta men sjukt party- och danssugna efter en intensiv danstimme. Kul!

Efter middag på marknaden blev det ytterligare en halvsen kväll, först på Black Whale, sedan på Iguana och sist på ett litet ställe med livemusik mitt emot Black Whale. Jag hade en riktigt skoj kväll och trots att det blev ganska sent vaknade jag pigg och ganska utvilad och efter en pannkaka på marknaden var jag redo för skolan. Det visade sig dock att jag var ganska trött och det är så segt att sitta halvseg och försöka tänka klart. Som tur var var det inte bara jag som var seg och jag, Erika, Brandy och våra lärare satt mest och snackade skit den sista halvan av lektionen. Vi lärde oss en del mycket användbara ord: Amigos con derecha till exempel. Despeus de la escuela fuí a playa Maderas para surfear. Tyvärr var vågorna lika mongo som de senaste dagarna och jag gjorde några tappra försök i de stora vågorna, men gav upp och roade mig en stund i det vita skummet innan jag trampade på en hal och läskig fisk och gick upp. Det var riktigt tomt på stranden idag och vi hängde med Nick, Nils och Dany. Jag försökte ta lite bättre surfbilder och fick förhoppningsvis någon bra på Dany och på Erikas ”surfinstruktör från Venezuela”. Hade även sett fram emot världens godaste tacos på stranden, men det var stängt och jag fick prova grannhaket – som inte ens var i närheten av lika bra. Men men, jag blev mätt. Det blir nog en lugnare kväll ikväll än de senaste kvällarna, även om man aldrig ska säga aldrig. Just nu hänger vi på Barrio cafe och gör läxa, fixar med bilder och skriver blogg.

Några citat:
”Vad säger du, är Zlatan på cornflakes-paketen?”
”I have seen you a millon times, you are everywhere.”

1 svar på ”Zlatan på cornflakes-paketen”

Lämna en kommentar