Antioxidanter och Lugnets nya elitspår

Om man bortser från en ond blå nagel så har jag haft en riktigt bra dag. Trots att jag lyckades åka fel på Lugnet och fick ett lite längre längre träningspass än vad jag hade tänkt.

Att vakna 7.30 och vara pigg och utvilad är skönt. Trots att jag hade tänkt sova till 8 om jag varit trött gick jag upp 7.30. Bra där. Kunde därför vara på Gamla Brandstation tidigt och var förvånansvärt effektiv trots att det var tidigt. Avslutade Hemma i HSB helt och hållet (hoppas jag), skrev artiklar på www.sporthalsa.se och på www.matchdax.se samt började fundera på två kommande jobb.

I vanlig ordning ägnade jag lite tid åt Engelbrektsloppet och nu är det hemsidan som står på tur. Kika inte in riktigt än, men i morgon eller möjligtvis senare ikväll. (www.engelbrektsloppet.se)

Jag var ytterst peppad inför eftermiddagens träningspass och tänkte prova ta i. Ordentligt. För första gången på några veckor (eller månader känns det som). Kom till och med ihåg att ta med vätskebältet och hade bestämt mig för att köra 7,5 – 7,5 – 5. Men när jag fick syn på en skylt ”Nytt elitspår 15 km” fick jag av någon anledning för mig att köra det och det där vätskebältet, som jag lagt där jag tänkt passera efter varje varv, låg där det låg. Jag älskar det nya elitspåret, upp och ner och hit och dit. Dessutom perfekt spårat och INGA spår i kurvor där det annars hade funnits risk för urspårning. Men jag gillade bara de första 15 km.

Okej, jag ska villigt erkänna att jag var ganska slut. Men ändå. Längs skyltade spår finns inget utrymme för egna initiativ. Fick ändå, av någon märklig anledning, för mig att svänga höger på ett ställe där jag borde ha åkt rakt fram. Var så trött att jag inte ville inse att jag åkt samma backe förut och ytterligare en backe och ytterligare en. Fast när jag kom till den jättelånga saxbacken som gick i en stor stor sväng var jag tvungen att inse fakta och väl på toppen av den var jag uppe på högsta toppen. Igen. Var trött, kall och ganska mör när jag kom ner till bilen men som tur var skulle jag i ilfart på massage hos Johannes. Visserligen var det inte alls skönt, men säkert bra.

Senare på kvällen var jag och lyssnade på prat om antioxidanter, fria radikaler och vikten av att äta rätt. Jag äter ganska bra, är sällan sjuk (om man bortser från de senaste månaderna – men jag har mig själv och Flor de cana att skylla) och mår allmänt bra. Därför är jag lite lätt skeptisk till att stoppa i mig massa tabletter och annat tjafs. Hursomhelst så fick jag med mig en juice som ska drickas varje dag och som sägs ge utomordentligt bra återhämtning. Nåväl, värt att prova.

1 svar på ”Antioxidanter och Lugnets nya elitspår”

Lämna en kommentar