Jag borde så klart inte ha missat matchen

Jag missade matchen mellan Arsenal och Barcelona igår, vilket jag så klart inte borde ha gjort. Givetvis inte. Min bror, Mr Manchester United, skrev såhär på Facebook efter matchen: ”Applåderar Arsenal som vågar och kan stå emot. Och applåderar Barca för en oerhört underhållande och vacker spelstil, ni tar detta hemma! Kul match!”

Jag förstår mig inte på min egen planering. Jag kan sitta i ensamhet och titta på halvkassa matcher i La Liga, men när det börjar dra ihop sig till de störa matcherna, med de stora lagen och de utomordentligt stora spelarna – ja, då gör jag något annat. Tränar till exempel. Att Arsjavin lyckades peta in ett mål bakom Víctor Valdés gör att jag redan nu har bokat in tisdagen den 8 mars = returmöte på Camp Nou, som med tanke på gårdagens resultat kanske skulle kunna bli årets match, i alla fall en av de största i år.

Jag har följt eftersnacket efter Milan-Tottenham, där Gattuso fick något slags hjärnsläpp och nu har fått kraftiga böter från Milan. På måndag kommer Uefas disciplinkommitté att hålla ett möte och Milans lagkapten kan räkna med upp till tre matchers avstängning. Det intressanta i rapporteringen är beskrivningen av Zlatan som enligt Gazetta dello Sport ”såg ut som Hulken där han stod med bar överkopp och den där blicken. Men han höll sig lugn.” Ledarna i Milan ska ha varit livrädda att Ibra skulle tappa humöret och blanda sig i bråket och bli avstängd. Med tanke på vad Zlatan betyder för laget vore det en katastrof. En lagkapten mer eller mindre verkar däremot inte göra någon särskilt upprörd.

Det känns smått overkligt, men det är faktiskt inte så lång tid kvar till den allsvenska premiären. 43 dagar närmare bestämt, till den 2 april då Halmstads BK möter Kalmar FF. Dagen efter åker jag till Spanien och får då följa slutspurten i La Liga, som kanske kanske kanske kan bli en gnutta dramatisk. Jag både hoppas och hoppas inte.

Läste även på Facebook att min bror tydligen förlovat sig. Fast om han nu ska gifta sig med någon engelsk spelare begriper jag inte varför han int ekan ta nån lite lite mer snygg, Hargreaves eller min gamla barndomskärlek Owen till exempel.

Lämna en kommentar