Äntligen avspark OCH helg

Idag är det äntligen dags för avspark i fotbolls-VM. Visserligen har jag inte varit så värst peppad tidigare, men den senaste veckan har VM-febern kommit smygande så smått. Efter att ha gjort en del i den nya manualen, lite Idrott i skolan samt en fotouppgift kunde jag checka ut tidigare och därmed se öppningsmatchen mellan Sydafrika och Mexiko.

Matchen har väl inte bjudit på något särskilt och jag hoppas att Sydafrika lyckas få med sin en poäng eller till och med kanske peta in ytterligare ett mål och därmed vinna matchen. Vore ju trist att bryta en så pass lång svit annars (en hemmanation har tydligen aldrig förlorat öppningsmatchen, någonsin). Begriper mig dock inte på odjudet, de där långa sydafrikanska instrumenten låter ju snarare som en stor bisvärm än som en fotbollspublik. Men men.

Själv ser jag fram emot Spaniens matcher, först och främst premiären mot Schweiz på onsdag. Jag tror, föga överraskande, att Spanien eller Brasilien vinner VM. Ser även fram emot Brasiliens match mot Nordkorea på tisdag, den ska ses iförd matchtröja på hemlig ort. Se där.

Allra först väntar dock en extra lång ledig helg. Paradise here I come … Buen viaje!

Lämna en kommentar