Snabbvisit med mersmak i Barcelona

Tillbringade helgen i drömmarnas stad: Barcelona. Med skyhöga förväntningar som faktiskt uppfylldes kan jag inte annat än vara nöjd med min första bekantskap med Barcelona.

Jag måste dock erkänna att förväntningarna nästan nästan var för höga och därmed också i stort sett helt omöjliga att överträffa. Att det blev just Barcelona denna helgen berodde på vädergudarna, som faktiskt överträffade sig själva. Eftersom hela Norden framför allt och även stora delar av Norden ockuperats av ett gigantiskt lågtryck med regn och näst intill minusgrader spanade jag söderut. Barcelona skulle ha okej väder, inget kanonväder men dock. Det visade sig vara fel och solen strålade i stort sett hela tiden.

Det bästa med Barcelona är nog närheten till allt och den unika kombinationen i strand mitt i stan och storstad och riktig puls. Dessutom ligger staden väldigt naturskönt med berg runt omkring och ja, det är egentligen bara allmänt mysigt och härligt där. Jag bodde ett sten kast från stranden och det är en perfekt start på dagen med en eller ett par timmars beachhäng. För mig som inte trivs på stranden hela dagen och blir uttråkad av mycket sol är det optimalt.

Jag fick dessutom tillfälle att öva på min spanska och det gick ju, hmm, sådär. Jag kan massor med ord men jag kan ju inte prata. När jag börjar klura på verbböjningar och ändelser hit och dit blir det bara förvirrat. Fast jag lyckades ändå övertyga en taxichaufför att jag pratade bra spanska och han fortsatte glatt prata om trafikläget i centrala Barcelona hela vägen till flygplatsen.

I´ll be back.

Lämna en kommentar