Äntligen lite ledigt, eller i alla fall nästan

Idag har jag betat av en del viktiga grejer och kunnat bocka av dem på min ”att-göra-lista”. Det känns skönt och var tvunget för att jag ska kunna ta ledigt i 10 dagar från och med måndag för min efterlängtade resa till Spanien. Dock återstår en liten detalj: Engelbrektsommar, och det blir fullt ös i Norberg hela helgen.

Den största delen av dagen har ägnats åt resan, som kryper närmare och närmare. Äntligen börjar det också kännas ”under kontroll”, om det nu kan göra det. Saker och ting börjar falla på plats och det är betydligt enklare att göra småsaker här och där när helheten känns framarbetad. Skönt. Idag har jag gjort klart flera anslag samt ritat informationskartor som kommer att sitta på de olika hotellen. Märkligt hur jag på bråkdelen av en sekund fullt ut hamnar i Frankrike och Schweiz i huvudet och kan se allting framför sig i detalj. I dag var jag först och främst i La Chaux de Fonds, staden som står värd för den första tävlingen i WMOC: sprintkvalet.

Jag har även styrt upp de manualer jag gjort tidigare och skickat vidare dem och kort och gott överlämnat dem till praktikant-Daniel på RF. Det känns riktigt bra att han ska ägna sommaren åt att uppdatera dem och göra dem fortsatt bra. Efter små små finjusteringar är även min senaste manual Idrottslyftet helt klar idag.

Avslutningsvis har jag hunnit börja så smått med två jobb som egentligen inte ska göras förrän i augusti: Hemma i HSB och Ski and board magazine. Det är dock väldigt skönt att redan nu ha en plan och ha tagit vissa viktiga kontakter för att kunna köra igång med buller och bång när jag är hemma från först Spanien och sedan Frankrike/Schweiz. Jag vet att det sedan tidigare går snabbare än man tror och helt plötsligt är det dags för augusti och då är det dessutom hundra andra grejer som ska vara klart på samma gång.

Mitt i allt jobb hann jag även med en löptur som blev väldigt mycket längre än vad jag hade tänkt. Magnus sa 5-6 kilometer och jag tänkte 30 minuter ungefär. Det var fel och det slutade med nästan 75 minuters löpning upp och ner i skogen vid Gruvriset. Puh. Visserkligen var det skönt efteråt men med tanke på min lite halvt urusla form och de senaste veckorna med vin och öl så kändes det OCH känns nu.

Kvällen har ägnats åt att packa, som vanligt. För i morgon bär det av till Norberg där vi ska arrangera Engelbrektsommar med löpet på fredagkvällen och stafetten med efterföljande grillfest på lördag. Jag har han om anmälningarna, lagändringar och sådant tekniskt krafs och jag hann även med vissa förberedelser idag (och igår). Läget känns helt klart under kontroll. Bortsett från det ska jag även göra en HSB-intervju tidigt i morgon bitti samt fotografera backhopparbackarna i Fagersta. Det kan bli en bra dag!

Söndag närmar sig med stormsteg och det var så trevligt att mitt Spanien vann igår. Även om jag inte hinner se så mycket av matchen på söndag så får jag förhoppningsvis vara med om segerfesten!

Lämna en kommentar