Bienvenido a Espana

Jag blev dock inte så välkommen som jag hade hoppats eftersom det var en viss VM-final som samtliga taxichaufförer hade bestämt sig för att se. Efter en ganska lång tids väntan på världens minsta flygplats i San Sebastian så dök det dock upp en taxi som tog mig till värdfamiljen.

Jag hann se förlängningen och när Iniesta gjorde mål hördes ett högt jubel i hela staden. Senare var jag tvungen att använda öronproppar för det var ett himla ståhej på gatorna. Vaknade lite lätt yrvaken och blev ännu mer förvirrad av att föröska konversera med värdparet, som int ekan ett ord på engelska. Visserligen är det bra samtidigt som det ibland är lite lätt frustrerande att inte göra sig förstådd. Frun pratar långsamt och bra men mannen pratar helt sjukt fort. Det är bara att nicka och se glad ut och det lär inte direkt bli bättre efter att han operarat ut en tand idag.

Till råga på allt envisades han med att följa mig till skolan och han berättade om i stort sett allt vi gick förbi och tog så god tid på sig att vi kom försent. Jag var lite lätt stressad då! Efter text – både muntligt och skriftligt hamnade jag i en grupp som nog egentligen är lite lite väl enkel för mig. Samtidigt är det bra med repetition och lite skönt att känna sig lite bra, till skillnad från hemma hos familjen där jag känner mig smått värdelös.

Efter skolan var det dags för surfing och det var riktigt skoj. Vi ägnade oss dock mest åt att paddla, undvika stora vågor och taktik för att ta sig till de bästa vågorna. Ser fram emot idag då vi ska surfa på riktigt. Idag ska vågorna vara bra, om kanske lite stora för nybörjare. I morgon och på torsdag ska de dock vara HUGE. Kan bli intressant. Kul folk i surfgängel, varav de flesta är svenskar – inga svenskar i min klass i skolan dock. De är från Österrike, Ryssland, USA, Norge och något annat som jag inte minns.

Nu dags för lektion igen, sedan surfing! Måste bara säga att San Sebastian är en helt fantastiskt vacker stad, upptäckte det när jag sprang längs stranden igår. Jag bor sisådär 30 meter från surfstranden så kan inte klaga på läget.

1 svar på ”Bienvenido a Espana”

Lämna en kommentar