Aupa Athletic

Såg en av de bästa fotbollsmatcherna jag har sett på länge idag. Manchester United mot Athletic club Bilbao i Europa league och det var ta mig tusan de röd-vita (inte idag dock) baskerna som tokskrällde på Old Trafford.

Även om jag bor i San Sebastián och det därmed är en dödssynd att hålla på Athletic så kan jag inte annat än erkänna att jag alltid hyst en viss kärlek till grannstadens lag. Mycket för att de har stått på sig, år efter år, och envist bara haft basker i sitt lag. Det är envist. Fånigt säger en del. Men i mina ögon är det stort. Det är egentligen helt sjukt att ett lag med spelare endast från ett lilleputtland kan hävda sig så pass bra i La Liga (femma) och spela ut självaste Manchester United på bortaplan. Till saken hör att Athletic spelade bra, riktigt bra och dominerade matchen totalt. Och till saken hör även att den bästa basken av dem alla, Xabi Alonso, inte ens spelar i Athletic.

Jag är imponerad och hatten av för baskerna. Det var 10 år sedan Offside gjorde ett reportage om Athletic och Real Sociedad, men trots att det var så pass längesedan så är reportaget grymt och väl värt att läsa. Vill du läsa det? Klicka här

Tyvärr gör väl dock dagens resultat att det blir stört omöjligt att få tag på biljetter till torsdagens returmöte i Bilbao. På plats på arenan eller inte, jag ser redan nu fram emot matchen!

I övrigt så har jag surfat riktigt bra surf idag och igår. I morgon har det dock lovats fyra-fem meter så jag tror att jag väljer att åka till Pasaia och klättra i stället. I like.

Lämna en kommentar