En dag i spanskans tecken

Jag har kommit av mig lite när det gäller spanskan. Det beror lite på att min spansklärare har varit bortrest någon vecka och  mycket på att jag själv har varit slö. Idag har jag dock tagit mig lite tid och verkligen försökt nöta in skillnaderna mellan imperfekt och preteritum samt försökt lära mig böjningarna. Det är så klurigt.

Det är snart bara tre veckor kvar till jag ska iväg på spanskkurs och då gäller det att kunna så mycket som möjligt för att kunna lära mig och få ut så mycket som möjligt av skolan. Verben är dock kluriga och det känns som ett enda virrvarr av ändelser och böjningar. Puh. Jag har haft lite fullt upp och heller inte haft tid att öva så mycket som jag skulle ha velat och det märks direkt när jag halkar på efterkälken. Idag har jag i alla fall försökt lite grann och förhoppningsvis hinner jag även göra lite mer i helgen. Om allt går som jag vill får jag även till en lektion i nästa vecka.

Jag har även sökt stipendium idag, stipendium som förhoppningsvis kan finansiera om inte allt så en del av min planerade vistelse i San Sebastián nästa vår. Oturligt nog hade ansökningstiden gått ut för det ena av de tre stipendier som jag tror på, men jag får hoppas på de två andra. Förutom att klämma in ett BodyPump-pass i förmiddags har jag även finputsat på artikeln om velodromen, som inte kan bli klar förrän 6-dagarstävlingen avslutats på fredag.

I morgon bär det av till Bruksvallarna. Skidpremiär. Jippi! Därför ska jag valla skidor och packa ikväll, men först en sväng klättring i Borlänge. I det skidrus som jag är i har jag även kickat igång nästa veckas jobb med Skidförbundets tidning Ski and board magazine.

Lämna en kommentar