En alldeles ovanlig måndag

En alldeles vanlig måndag. Eller inte. För att vara en alldeles vanlig måndag har jag hunnit med ovanligt mycket ovanliga grejer. Eller är det bara så att jag är rätt ovanlig jag.

Jag hade lovat mig själv att inte ta sovmorgon, men jag är så värdelös på morgnarna. Jag kan liksom inte ta mig i kragen och stiga upp ur sängen. Det slutar alltid med att jag snoozar minst en halvtimme och sedan uppdaterar mig på alla möjliga sidor i mobilen innan jag väl stiger upp. Idag borde jag ha gått upp i tid eftersom jag hade en hel del att göra.

Först www.sporthalsa.se och www.matchdax.se och efter det var det dags för att skriva ett ganska stort reportage om Fredrik Paulún och hans nya bok LCHQ, som istället för Low Carb High Fat handlar om Low Carb High Quality, vilket låter sunt. Reportaget kommer i nästa nummer av SportHälsa, som har deadline nu på fredag.

Sedan var jag tvungen att förbereda min tenta, terminens första – i spansk grammatik och jag hade mer eller mindre inte haft tid att plugga någonting. Innan tentan väntade dock ett möte med turistbyrån i San Sebastián, något jag egentligen var mer nervös för än själva tentan. Nåväl, mötet gick bra och jag hann precis hem till tentan, som också gick bra. Tror jag. Eller hoppas jag i alla fall.

Begav mig sedan ut och springa eftersom jag var helt slut i huvudet. Slängde en snabb titt på Zurriola och havet såg ut som jag aldrig sett det – med helt sjukt stora vågor och polisavspärrningar och tv-team. Galet. Det roligaste var tv-teamet som gjorde en inspelning på stranden precis när tidernas våg svepte in och drog över hela stranden. Reportern sprang, men hann inte upp från stranden. Jag hoppas de visar de klippet ikväll.

Tog sedan svängen bort till andra stranden, La Concha, och insåg att det var fenomenala vågor för surf, solnedgång och ja, jag vände, sprang hem och hämtade brädan och joggade sedan i våtdräkt genom hela stan för att få en fem-sex riktigt fina vågor innan det blev mörkt. En bra dag helt enkelt. En alldeles vanlig ovanlig dag. Nu sitter jag på mitt favoritfik Koh Tao, som jag snart måste börja betala hyra för eftersom jag är här varje dag och jobbar. I like. Me gusta. Jag gillar det.

Lämna en kommentar