En alldeles vanlig arbetsdag …

Jag får ofta frågor som: ”Vad gör du egentligen?”, ”Okej frilansjournalist, men vad jobbar du egentligen med?” eller ”Vad gör du om dagarna?”. Vissa dagar, när jag får resa, vara på stora tävlingar och träffa intressanta personer, är mitt jobb ganska glammigt (i alla fall med mina mått mätt). Men andra dagar, när jag måste sortera kvitton, prata med Skatteverket eller helt enkelt slita mitt hår för att överhuvudtaget ha någonting att jobba med, är mitt jobb helt enkelt ganska skittråkigt.

Om jag bortser från de senaste två månaderna, som har varit allt annat än vanliga, så försöker jag ha vissa rutiner. Oavsett vilken typ av jobb jag håller på med så är jag i grunden journalist och som journalist måste du ha koll. Därför ser jag i stort sett alltid på Rapport i Svt:s God morgon Sverige till frukosten.

Under förmiddagen försöker jag även hålla mig up to date inom mina två intresseområden: längdskidor och internationell fotboll. Jag läser på Svenska Skidförbundets sida samt landslagsåkarnas bloggar – där det titt som tätt avslöjas mer än vad som skrivs i kvällstidningarna. För att hålla koll på den internationella fotbollen har jag hjälp av två kollegor/förebilder: Johanna Fränden och Jennifer Wegerup, som har varsin blogg om spansk respektive italiensk fotboll. Efter att ha läst deras senaste inlägg har jag ofta både fått mig ett par goda skratt samt en fullständig koll över det som sagts och hörts i spansk och italiensk media. Dessutom läser jag Johanna Garås blogg om Internationell fotboll. Inte lika bra, men mer bred.

Men jag måste erkänna att de digitala medierna ALDRIG kan ersätta papperstidningarna. Känslan av att hålla en riktig tidning i sin hand är speciell och jag vet inte om man måste vara en nördig journalist för att känna så, men det som står känns mycket mer äkta. Därför försöker jag ägna åtminstone en halvtimme varje dag till att läsa papperstidningar. Jag ska villigt erkänna att jag inte alltid hinner, men jag bläddrar i alla fall i ett gäng tidningar varje dag. En fredag som idag är extra klurig, då det finns ett helt smörgåsbord med tidningar att välja mellan på Gamla Brandstation.

I dag föll valet på DI Weekend, Svenska Dagbladet och Dagens Samhälle. Sorry Dala-Demokraten, Resumé och Dagens Industri. Jag hann dock bara skumläsa de stora intressanta reportagen i Svd:s kulturdel och jag hoppas få mer tid i eftermiddag för Resumé brukar höra till mina favoriter.

När jag är klar med all så kallad ”up to date” kanske jag kan börja jobba. Eller förresten, då måste jag först skriva ett blogginlägg om något som jag hakat upp mig på. Dessutom måste jag diskutera något aktuellt med någon ”kollega”. Sen. Börjar. Jag. Jobba.

Dagens jobb:
Tre nyheter på www.engelbrektsloppet.se
Intervju med Helena, funktionär på Svenska Skidspelen. En intervju som jag även kommer att skriva och göra klar idag.
Boka in intervjuer till nästa veckas jobb med Hemma i HSB

I dag ser jag även fram emot tidningen Svensk Idrott, som ska komma med posten. I det senaste numret har jag gjort ett stort reportage om Fagersta Backhopparklubb, där jag bland annat intervjuat Fagersta kommunalråd Stig Henriksson, som jag nyss läste i Dagens Samhälle har ett eget radioprogram i P1: ”Alla älskar Stig”.

Senare idag är det dags att valla skidorna inför morgondagens Korpiaden, där jag ska köra för Team Outside. Följ oss på www.outsideonline.se

Lämna en kommentar