En helt vanlig dag på jobbet

Satt på en uteservering i Metabief och försökte koncentrera mig och sortera ut de viktiga och innehållsrika broschyrerna från de dåliga. Tittade upp och såg ett 50-tal kor strosa över parkeringen. Ja, jag blev inte så värst förvånad. Förra gången jag var i Metabief var det två kameler och en hel lamafamilj som strosade över samma parkering.

Det låter som ett dåligt skämt, det är det inte. Det är egentligen en helt vanlig dag på jobbet. Även om idag var en ganska tuff dag på jobbet, vilket bara beror på en sak: språkkunskaperna, eller snarare de bristfälliga språkkunskaperna. Jag verkar vara i en del av Frankrike som helt lyckas undvika influenser från England och USA. Jag får väl försöka lära mig franska då, också. Visserligen har jag hört att det är stört omöjligt att lära sig spanska och franska på samma gång. Att det snarare förvirrar än bidrar till att man blir bättre. Oavsett vad, så tror jag att en sex veckors kurs på Medborgarskolan skulle göra att jag kan tio gånger mer franska än vad fransmännen här kan engelska.

Well well, det var jobb jag tänkte skriva om. I morse trodde jag att jag skulle till Geneve. Det blev inte så. Nu sitter jag på Evasion Tonigue i den lilla franska staden Villers le Lac. Nice! Två dagar kvar i France innan Estocolmo 🙂

Lämna en kommentar