Pain riche i en vecka

Fransmännen lever på vitt bröd och det har jag också gjort i en vecka. För några veckor sedan gjorde jag en intervju med Anna Brolin om att träna och äta bra mat när man är på språng. Den intervjun och de tipsen hon gav känns verkligen mer aktuella än någonsin. Idag tog vi för övrigt bilder på henne, dels till reportaget dels till omslaget av nästa nummer av SportHälsa.

Vitt bröd, vitt bröd och ännu mer vitt bröd. Jag som aldrig äter bröd annars har ökat min normala veckodos med sisådär 500 procent. Suck. Att vara på resande fot och samtidigt lyckas få i sig bra mat är en konst, som kräver planering och finess. Igår åt jag två bitar vitt bröd med sylt till frukost, en panini på vitt bröd med mozzarella och tomat till lunch. Jag var vrålhungrig på flygplatsen på kvällen, men hittade bara vitt bröd och schweizisk choklad och väntade till på planet, som tack och lov var SAS och inte Swiss Air. Visserligen får man vitt bröd gratis på Swiss air, men SAS har åtminstone någotsånär fräsch mat till försäljning. I och med att jag valde bort allt vitt bröd återstod salladen med kalkon och ost, som även innehåll ungefär fem pastaskruvar. Trodde sen att jag skulle hinna handla mat på närbutiken nedanför lägenheten på Söder, men icke. Jag glömde nämligen min väska på Arlanda express och fick åstadkomma ett ryck nerifrån tunnelbanan och upp samt en lite lagom lång process för att först hitta själva väskan och sedan få hämta ut den. Därmed blev klockan över 22 innan jag kom hem och ingen mer mat – inte heller något inköp av frukost.

Att få tag i bra mat på resande fot är sjukt svårt och jag har haft Anna Brolin i åtanke hela veckan. Att hon har lyckats kombinera träning ihop med bra mat under sina hysteriska veckor, med La Liga-matcher, allsvenskan och allt möjligt gör att mitt dilemma känns överdrivet. Det går garanterat, men det kräver planering och tid – något det är ont om just nu (för ovanlighetens skull). Rivstartade veckan med en plåtning i Vitabergsparken. Anna Brolin ska vara omslagstjej och fotningen ihop med Ryno, Camilla och Jessica gick alldeles strålande. Mycket nöjd.

Har även tagit hand om ett reportage om solning, som känns aktuellt efter min dag i Geneve igår som resulterade i två lite lätt röda axlar samt en röd näsa. Dessutom ett reportage om att tillaga fisken som man själv har fångat – vilket känns inspirerande. Visserligen har jag väldigt sällan tid (och ro) att sitta i en eka och vänta på att maten ska fastna på kroken, men ändå. Färsk fisk finns ju att köpa och att grilla den är en höjdare. Jag ska nog ta och köpa mig en gädda idag …

Denna vecka: No more pain riche och en träningsplan, please.

1 svar på ”Pain riche i en vecka”

  1. hallå malin, skönt att ni är hemma igen. verkar som ni har haft det jobbigt . per har vi inte pratat med ännu. därför kastar vi oss över din information. du skriver så bra och roligt och de där korna på stadspromonad är ju häftig och osannorlik. tillåter verkligen EU det
    KRAMAR mormor och morfar

    Svara

Lämna en kommentar