En lurig känsla av frihet

Det bästa med att arbeta som frilans är känslan av att styra över sina egna tider. Samtidigt som den känslan är lite lömsk och också kan innebära en rädsla för att faktiskt inte ha något att göra. Nu är det inte så, absolut inte. Det är snarare så att jag har haft lite väl mycket att göra tidigare så nu när jag har mer lagom att göra finns det ständigt en känsla av att jag faktiskt skulle kunna göra mer.

Det gäller dock att ta tillvara på ledigheten och att faktiskt unna sig att sluta tidigare eller träna mitt på dagen när det inte finns något jobb att göra. Rätt som det är finns det lite mer jobb att göra och då finns inte den möjligheten. Då gäller det att ha samlat energi när den funnits tidigare. Jag vet många som inte skulle trivas med känslan utan som absolut skulle vilja veta att efter klockan 17 är jag ledig och arbetsbefriad JÄMT. Det samma gäller helgerna och många vill verkligen ha sina lediga helger och sina semesterveckor. Så fungerar det ju som bekant inte som frilans utan allting är ett enda virrvarr av jobb, ledighet och någonting där emellan. Mig passar det utmärkt, tror jag. I alla fall de flesta dagar och känslan av att inte behöva fråga någon om en ledig eftermiddag eller en semestervecka i november är ovärderlig. Allt handlar bara om planering.

De senaste dagarna har jag unnat mig lite ”ledig” jobbtid för att ha möjlighet att aktiv söka nya uppdrag och spännande jobb. Det är så jag hade trott att jag skulle ha jobbat, nu har jag inte riktigt haft tid med det förrän nu och vi får se hur det går. Än så länge känns det bra.

Jag har hursomhelst bokat lite grejer idag, bland annat airport shuttle i San Jose, Costa Rica. Det känns lite märkligt att göra det, samtidigt som det gör att resan faktiskt känns som att den kommer närmre och närmre. Så kul!

Lämna en kommentar