En surfbräda in och en lampa ut

Efter min senaste flytt ha mamma har försökt få mig att anamma konceptet ”en in – en ut” och ja, jag är på god väg. Igår var det en surfbräda in och en golvlampa ut, inte frivilligt dock. Italiensk media har dock tagit begreppet till en ny nivå när den påstår att Real Madrid är intresserat av en Zlatan in – en Diarra, en Khedira, en Carvalho, en Kaká plus en av Benzema och Higuian ut. Helt osannolikt.

Jag har varit lite kass på att uppdatera gällande spansk fotboll. Mycket eftersom det spelats en och annan het landskamp i Sverige, betydligt mer intressanta än de betydelselösa spanska landskamperna. Idag är vi dock igång igen och nu börjar vi känna igen tabellen, även om Levante tagit sig in mellan de båda giganterna.

Det är mörka fotbollsrubriker i San Sebastián idag; La Real no juega al fútbol y el Zaragoza se lleva los puntos, vilket jag knappt behöver översätta. Baskerna som började säsongen så bra har åkt på däng i de senaste matcherna och dagens 0-2-förlust hemma på Anoeta var precis lika bedrövlig som den låter.

Jag har dessutom haft lite fullt upp med annat och sedan jag kom tillbaka HEM hit har jag behövt arbeta mig ikapp en del av den spanska och allt annat som jag fick lägga åt sidan de intensiva jobbveckorna i Sverige. Nu känner jag mig dock i kapp och det är ju faktiskt fantastiskt roligt att studera. Jag önskar att jag hade mer tid, vilket jag kommer att ta mig framöver. Jag håller just nu på och läser den tredje boken i kursen spansk litteratur; Nosotras que queremos tanto av Marcela Serrano. Vet inte om det är för att boken är skriven på ett enklare språk, att den faktiskt handlar om någonting som intresserar mig eller om det är för att jag faktiskt har lärt mig en del spanska sedan jag läste den första men boken är, tro det eller ej, riktigt bra. Ser fram emot att snart få lägga mig och läsa lite till.

Men tro nu inte att jag ska ägna hela nästa vecka åt att studera. Nej då. Givetvis står Matchdax och SportHälsa på schemat. Dessutom arbete med kommande Skidinfo, kokboken samt ett kommande spännande reseprojekt. Givetvis blir det även surf och annan träning. Efter att ha ledsnat på att förgäves paddla och paddla och paddla de små minivågor som titt som tätt dyker upp, köpte jag en funboard igår, 7,6. Och den är precis som det låter väldigt kul i små vågor. Dessutom tog min rumskamrat tillbaka den lampa jag lånat av henne på sistone och för att inte riskera synproblem framöver måste jag nog införskaffa en lampa i morgon.

Och till sist: Igår surfade jag. Utan våtdräkt. Sedan soltorkade jag på stranden. Och ja, igår var den 15 oktober även här. Och nej, jag tänker inte flytta tillbaka till Sverige på ett tag. (Om det nu var någon som trodde det.) Även om det hade varit väldigt trevligt att varit där just idag och fått fira morfars födelsedag.

1 svar på ”En surfbräda in och en lampa ut”

  1. Interesante . Aprendo algo con cada blog todos los días. Siempre es estimulante poder devorar el contenido de otros bloggers. Osaría usar algo de tu articulo en mi blog, naturalmente pondré un enlace , si no te importa. Gracias por compartir.

    Svara

Lämna en kommentar