Välkommen världens bästa vardag

Efter tre veckors flyg och fläng är jag nu tillbaka i San Sebastián, äntligen. Och tro det eller ej, men det känns faktiskt som att komma hem. Skönt. Och förhoppningsvis kan jag nu få tid att fokusera lite på det ja allra helst vill göra: läsa spanska.

Dagens inleddes med en snabb tur till Frankrike där jag vinkade hejdå till Camilla och Lisa på tågstationen i Hendaia. Efter en kaffe på tåget och några kapitel i Nosotras que nos queremos tanto, som vi tydligen ska diskutera på ett seminarium om en vecka var det dags för böcker och radioprogram om när Sydamerika blev självständigt. Radioprogrammet fanns på en webbsida som förmodligen kan jämföras med min favoritsida P3 dokumentär, men på spanska så klart. Ett och annat program som verkade betydligt mer intressant än det om Simón Bolívar skymtade förbi, men det får bli en annan dag.

Läser en lite speciell kurs på Lacunza i tre veckor, som egentligen är för de blivande lärarna men där jag är frivillig försökselev. Idag gjorde vi imperativ och ja, det är bra med repetition. Jag hade tänkt surfa efter skolan, men vågorna var i stort sett obefintliga och det fick vänta till i morgon. Tog istället den där väldigt tjocka boken och satte mig på muren borta i Sagüés och läste i kapp med solnedgången. Nice!

Lämna en kommentar