En väldigt brant helg i Bruksvallarna

Säsongens skidpremiär är avklarad – med besked. Efter att ha kört sex träningspass på mellan 60 och 120 min i en väldigt brant 2 km lång backe är jag nu förhoppningsvis betydligt starkare i armarna och betydligt bättre på att åka i galen fart utför.

Bortsett från några ”mindre” nationers landslag (Japan, Schweiz, Estland med flera) var det de sanna entusiasterna som kämpade upp och ner för den sjukt jobbiga backen som var preparerad med konstsnö i Bruksvallarna. Efter fem långa och hårda pass upp och ner var den lilla snö som kom natten till idag välkommen och trots att det inte fanns spår längst upp var den betydligt mer flacka slingan längst upp väldigt skön att åka i slutet av dagens träningspass.

Annars har det varit mycket slit och det har nästan känts som att jag har tränat mer mentalt än fysiskt, även om det såklart var sjukt jobbigt att ta sig uppför backen. Det var dock betydligt kämpigare rent psykiskt och jag är stolt och nöjd att jag faktiskt genomförde alla träningspass såsom jag ville och att det kändes bra hela helgen.

Skidsäsongen är igång! Med tanke på nästa helgs FIS-tävling i Bruksvallarna kom dagens och den kommande veckans kyla välbehövligt. Nästa helg ska världens bästa åkare kämpa om inte i samma backe men i alla fall i krokarna.

Lämna en kommentar