Ett alldeles utmärkt kontor

Inte nog med att jag bor i en väska just nu. Tydligen har jag också mitt kontor i min väska. Det är dock något jag är van vid och jag har en förmåga att installera mig på de allra märkligaste platser. De senaste dagarnas kontor fungerar utmärkt – bortsett från att skrivbordet är lite litet och att det är alldeles för långt till kaffet.

Efter tre månaders mer eller mindre viloperiod i San Sebastián (eller nja, jag jobbade visserligen lite där bortifrån men inte som hemma) och det en månads kringflackande med jobb i Ungern och sedan flytt från Falun är det lite svårt att komma in i något slags jobbvardag igen. Särskilt eftersom jag heller inte har något kontor längre. Rent avtalsmässigt har jag fortfarande mitt eminenta kontor på Gamla Brandstation kvar i ytterligare några månader, men eftersom jag inte är där uppe och dessutom har sålt mina möbler räknas det knappt.

Den första perioden efter Ungern hade jag kontoret på mamma och pappas vardagsrum och var tvungen att plocka ihop allting varje gång vi skulle äta något. Veckan efter var presstältet på O-Ringen min bas och veckan efter det skrivbordet hos Maria och Niklas på St Paulsgatan vid Mariatorget. De senaste dagarna har mitt kontor sett ut som ovan och det svider lite att behöva lämna det i morgon – då jag drar på turné igen. Falun-Sandviken-Gävle står på schemat och jag hoppas landa i Stockholm igen lagom till Midnattsloppet på lördag kväll.

Sedan var det den där vardagen, som kanske inte är min starka sida. Hursomhelst försöker jag styra upp någon slags vardag och jag har ritat den ena mindmapen efter den andra (sedan när är mindmaps lösningen på allt?). Frågan just nu är väl egentligen snarare om jag behöver en lösning. Igår kom jag (åter igen) fram till att jag gett mig själv det här året för att kunna bo utomlands och framför allt investera i språk. Inte förrän det är klart är det läge att börja skissa på en lösning. Då både hoppas och tror jag att många nya världar öppnat sig och att det därmed är omöjligt att skissa på någon färdig lösning redan nu.

Jag har i alla fall kommit fram till ett viktigt ord: SPORT. Och oavsett om jag jobbar som nyhetsreporter, redaktör, reseledare eller något annat är det med SPORT jag vill hålla på. Sedan vad jag gör och var jag bor … ja, det får tiden utvisa.

Läste en av mina favoritkrönikörers bloggar om den senaste veckans äventyr med Milan i Kina och för femtioelfte gången måste jag få rekommendera Jennifer Wegerups blogg. Hon är grym.

Läste även i min gamla tidning Fagersta-Posten om vad vänsterpartisten Stig Henriksson tycker om Ohlys avgång. Och ja, vad ska jag säga. Stig som citerar Gert Fylking var en av anledningarna till att det alltid var väldigt kul att jobba på FP. Läs här Minns fortfarande när jag fick vara kommunalråd för en dag och hängde med Stig på alla möten och sedan gjorde ”En dag med …”. Det var tider det.

Lämna en kommentar