Surfing vid kärnkraftverket i Forsmark

Eller inte. Fast jag blev hursomhelst sugen efter att ha spanat in vågorna vid utsläppet från testdammen vid Forsmark och de vågor som var där då. ”Kom hit när det blåser – då är det rejäla vågor där.”

Tyvärr måste man dock vara anställd på Forsmark för att komma in på området och även om guiden trodde att flesta anställda åkte dit för att bada så fanns det såvitt han visste inget egentligt förbud att surfa där.

Nu var inte surfingen den primära anledningen till besöket på Forsmark och den rundtur vi fick på området. Nej, vad var den egentliga anledningen? Jag vet inte. Det var ett väldigt väldigt spontant besök, precis som turen vid Falun till Sandviken igår. Efter en dag på Forsmark, god lunch på Forsmarks bruks värdshus och kaffe med webbmaster Gustav (som jobbar på Forsmark när han inte gör om min hemsida eller åker rullskidor) är jag nu tillbaka i Sandviken för kvällens Norrlandsmästerskap i sprintorientering.

Och nej, jag ska inte springa. Och nej, det är inte därför jag är här – men det är ett kul sammanträffande. Idag har jag även försökt jobba lite och har skickat iväg lite intressanta mail till höger och till vänster och igår hade jag en bra dag i Falun – först på Lugnet och sedan på Faluns vackraste arbetsplats Gamla Brandstation. Jag hann även med lunch med Magnus i Dalasalen, möte med Dala Media samt en klippning. Effektivt. Klockrent.

Jag stillar mitt surfbehov med att kolla på surfvideos och ska snart ta en siesta och hålla tummarna för att min fot vill springa ikväll. Isåfall blir det JA till Vasastafetten om en vecka. Hoppas hoppas.

Ikväll blir det nog sedan fortsatt lek med jordgloben och frågan: ”var ska man egentligen bo?” Det som konstaterades igår var att det egentligen inte är så värst mycket längre till Rio än till New York och dessutom bara fem timmas tidskillnad.

Lämna en kommentar