Ett tjockt svart streck

Jag drog alldeles nyss ett tjockt svart streck över DEKLARATION, som stått på mina dagliga post it-lappar i sisådär några veckor. Egentligen blev det klart i helgen, men på grund av diverse data- och skrivarproblem har jag inte kunnat få klart allting förrän idag. Nu sitter både årsbokslut och all bokföring bakom fliken Bokföring 2009 och jag hoppas aldrig mer behöva kika på det.

Inte för att det inte ser bra ut, snarare tvärtom, vilket gynnar min långresa i december. Utan mest för att det är så trist, byråkratiskt och bara en massa siffror högt och lågt. Tack Camilla och tack Visma för att det hela överhuvudtaget känns någotsånär begripligt. Med tanke på hur ”lite” jag ”jobbade” 2009 jämfört med i år vågar jag knappt tänka på nästa års deklaration. Den kommer att bli ett enda virrvarr om jag inte har full koll redan nu, vilket jag så klart borde ha. Hmm. Det var i vilket fall som helst väldigt skönt att stoppa ner alla papper i ett stort kuvert, klista igen det och lämna det bakom sig.

Har varit sjukt ofokuserad på förmiddagen och pysslat med massa onödigt krafs. Det mesta handlar dock om att få i ordning den nya datorn som finns till tack vare ett snabbt ryck till Gävle igår kväll (tack!). Jag hoppas att denna är trevligare än den förra och jag har så smått börjat installera alla de miljoner pinaler jag tydligen behöver ha.

Ikväll är det dags för spanska. Det är över en månad sedan sist och jag lovade mig själv att göra lite varje dag under perioden fram till nästa kurs börjar. Jo men visst. Som vanligt blir det väl en snabbrepetition minuterna innan 17.30 för att inte riskera att göra bort sig fullständigt. Enligt dagens rosa post it måste jag även förbereda en intervju som jag ska göra i morgon. Om jag dessutom hann med lite träning vore det guld.

Lämna en kommentar