Ett väldigt otippat svenskt EM-guld

Lämpligt nog är det fortsatt ösregn ute och det motiverar en dag inomhus framför EM i orientering på SVT Play.

Inledningen på EM gick dock inte Sveriges väg och som bortskämd svensk orienterare är det, som bekant, bara medaljer som räknas. Det går dock inte annat än att lyfta på hatten på världens bästa orienterare genom tiderna, Simone Niggli, som utklassade alla i både medel och lång. Läste någonstans att hon höll en fart i skogen, som OM hon skulle ha orkat fortsatte i samma tempo lika länge som herrarna, hade räckt till en placering bland de 30 främsta herrarna. Och jag tycker inte att vi behöver fråga oss OM hon hade orkat. Hon hade det och hennes fysiska kapacitet är i särklass.

Igår fick svenskarna dock till det och det var inte Jerker Lysell som vann sprinten utan Jonas Leandersson. Ett väldigt otippat men dock väldigt kul EM-guld och Jonas är en typ som jag gärna vill se mer av framöver, av många anledningar. Han är precis en sådan typ som orienteringssporten behöver! Kul!

Annars håller jag på och klurar över mitt kommande boende. Svårt! Hur mycket är det värt att betala för att bo lite större och fräschare? Ett par tusen i månaden kan man ju ha ganska kul för, samtidigt som jag vill bo bra … Svårt var det ja!

Lämna en kommentar