Ett varv runt Göteborg

Jag har tillbringat helgen i Göteborg tillsammans med ett gäng spanjorer, eller hur var det nu?

Min resa till Göteborgsvarvet lockade två basker, en engelska och en svensk och trots att det var en grupp i minsta laget är jag väldigt väldigt nöjd med helgen. Som tur var ordnade vädret upp sig och efter en väldigt regnig torsdag blev det bättre och bättre och Göteborg bjöd på utmärkt löpväder i lördags och strålande sol, det vill säga perfekt väder för Paddan, igår.

Efter en hektisk helg har jag mellanlandat i Ängelholm, där jag ägnat dagen åt att gå igenom vad som har gjorts och vad som borde göras inför kommande Tysklandresa. Visserligen känns den förhållandevis långt bort, en och en halv månad, men tiden går fort. Att jobba med resor på olika sätt är en lyx och är verkligen något jag vill fortsätta med parallellt med journalistiken. Det är en perfekt kombination, ett journalistjobb som på många sätt är ganska ensamt medan jobbet med resor är socialt ut i fingertopparna.

Resan till Göteborgsvarvet gav mersmak och jag ska absolut försöka ordna en resa med fler spanjorer nästa år och framför allt hoppas jag även ha tid att ordna en resa för svenskar som vill åka till San Sebastián och springa Behobia. Dessutom hoppas jag kunna klämma in även ytterligare reseledarjobb fram i höst. Att resa, att träffa människor och att träffa människor som reser är hursomhelst bland det bästa jag vet. Och det är skönt att faktiskt inse att det finns en och annan bask som har förstått att det kan vara värt att ta sig utanför Baskiens gränser.

Resan till Göteborgsvarvet gav mersmak även när det gällde löpning och jag vill verkligen komma igång och springa lite lopp. Kanske inte hårda lopp som Göteborgsvarvet utan mjuka lopp som är hårda på annat sätt än med asfalten.

Vill även passa på att slänga in en rekommendation om en restaurang i Göteborg; ETT. God mat, humana priser och trevlig personal. Och ja, jag är kräsen.

Lämna en kommentar