Fästvalla är alltid bäst

Jag gillar fästvalla, särskilt när det glider bra också. Givetvis. Svenska Skidspelen rivstartade med Slottssprinten idag och Emil Jönsson visade både att han är bäst och att fästvalla fungerar bäst. Trots att det var Petter Northug som stakar.

Att jag gillar fästvalla beror helt enkelt på att jag är för dålig på att staka, för klen helt enkelt. Jag jobbar på att ändra på det och det går sakta men säkert framåt. Fästvalla eller inte var frågan inför den 1090 meter långa sprinten runt slottet. El del körde utan och en del med. Själv stod jag och spanade vid Lejonbacken och jag hade förmodligen inte ens tagit mig halvvägs upp i backen om jag varit tvungen att staka. Därför var det imponerande att se stakning hela vägen upp, även om fästvalla skulle visa sig vara ett vinnande drag. Kul att Emil äntligen fick vinna i Stockholm. Det var han väl värd.

Jag såg kvartsfinalerna med Anna, Christian och Lucas, den sistnämnde tyckte dock att det var roligare att kräla i snöhögarna än att följa tävlingen. Fast vad gör det när man är så söt. Hade tänkt fotografera både Lucas och skidåkarna, men klantig som jag är tog jag med två (!) oladdade batterier till storstan. Klant. Ulla räddade dock mitt fotojobb på RF genom att låna ut en kamera till mig. Tack. Jag hade då en intressant fotosession med Thomas i RF:s serverrum och vem var det egentligen som höll i kameran?

Sitter på tåget på väg hem till Falun. Jag borde jobba. Ska nog gå och köpa en kaffe och se några avsnitt SATC istället. Det är jag mer än värd.

Lämna en kommentar