Från det ena till det andra

Igår var det fullt längdfokus. Idag har det varit fortsatt skidfokus, men alpint i stället. Dagen bjöd på strålande solsken men massor av minusgrader, i vanlig ordning. Vid dagens första fotosession var det -23, men som tur var kröp termometern upp närmare -10 när jag hade mina två skidlektioner.

Det var tidig uppstigning för fotosession i morgonsolen på Romme Alpin. 7.30 tog vi liften upp och hade sedan en och en halv timme för oss själva på Sydsidan – då vi tog massor av åkbilder. Efter att ha kört två skidlektioner på engelska hann jag ut en snabb fotosväng till. Resultatet av dagens fotografering kommer bland annat att finnas på Romme Alpins hemsida www.rommealpin.se som inspiration inför kommande vecka 9. Fick även åka lite skidor idag, även om jag mest gled runt och försökte få till parallella skidor först på en dam från Holland och sedan på ett brittiskt par. Det gick över förväntan och det är så kul att få lära folk sporten jag tycker så mycket om.

Igår var det längdskidor för hela slanten. Morgonens pass längs Falu-Borlängespåret kändes och på eftermiddagen pratade jag Vasalopp och kostuppladdning med skidåkaren Jimmie Johnsson. Kul! Reportaget kommer dels i kommande nummer av SportHälsa samt på webben www.sporthalsa.se.

Lämna en kommentar