Nakna fotbollsspelare eller blöjor

Jag har inte hört någon säga emot mitt inlägg om blöjor, men kan ändå inte låta bli att spinna vidare på det temat (som egentligen är ett tema jag inte alls gillar). Det är Jennifer Wegerups fel. Hon hade nämligen samma tema fast tvärtom. Och jag håller med henne. Självklart har jag valt att bli journalist i allmänhet och sportjournalist i synnerhet av den enkla anledningen att jag vill se vältränade nakna män.

Jag ansåg i mitt blöjinlägg att en kvinnlig journalist aldrig skulle skriva om blöjor och blöjbyten på det sätt som jag läst i artiklar både i svensk och i utländsk press nyligen. I en av mina favoritbloggar – Jennifer Wegerups – var tesen lika fast tvärtom: ”Genast kom det dock något litet mejl om jag som kvinna förstås inte kan något om fotboll utan bara jobbar med sport för att jag vill se Zlatan och andra spelare nakna. Ingen man skulle någonsin ha nämnt att en spelare stod i bar överkropp! Jag är SÅ oseriös, okunnig och kåt på spelarna, jag och alla andra tjejer inom sporten.”

Kommentaren gäller alltså efterspelet i matchen mellan Milan och Tottenham och jag tror ingen i vårt avlånga land har udgått det faktum att Zlatan stod i bar överkropp och övervakade det hela på behörigt avstånd. Jennifer Wegerup kontrar dock och citerar samtliga italienska tidningar, som alla har nämnt den lilla detaljen att Zlatan var halvnaken i korridoren. Säga vad man säga vill. Jag gillar fotboll, jag gillar Jennifer Wegerup och jag gillar även nakna män. Fast jag är inte riktigt på samma nivå när det gäller frekvens av nakna män som hon är: ”När jag blev värvad till Sportbladet av dåvarande chefen, tillika Sportbladets grundare Lasse Östling, var det ett benhårt krav att jag skulle få se minst en avklädd spelare i veckan: ”Så många närkamper som möjligt med fotbollssspelarnas kraftfulla lår, Lasse, det måste du lova mig…”.”

Jag är trött. Inte bara av ovan nämnda diskussion utan av att jag har tränat. För. Mycket. I alla fall på för kort tid. Typ i går kväll och i morse då jag och Magnus brände av Falun-Borlängespåret. Ska försöka åstadkomma lite jobb, innan jag ska prata skidor och framför allt kostuppladdning inför Vasaloppet senare i eftermiddag. Nyss skrev jag en liten artikel om publikintresset för allsvenskan. Vill du läsa den? Klicka här

Lämna en kommentar