I Gävle på HSB:s klimattåg och fika

Jag hade en bra dag i Gävle igår. Solen strålade och det blåste så mycket att jag funderade över varför vi inte var i Skutskär och surfade. Jag tror det hade gått. Nej, jag var istället och besökte HSB:s klimattåg som gjorde ett dygnslångt stopp vid Järnvägsmuséet i Gävle. Jag hann även med en snabb fotografering av en fasad och ett trapphus i Gävle innan jag träffade Sofie för en fika.

HSB:s klimattåg var spännande och intressant. Det fanns prov på många levande exempel som verkligen visade skillnaden mellan hög- och lågenergi. Det fick mig att tänka till och när jag senare på eftermiddagen var på Ikea köpte jag bara lågenergilampor. Jag handlade även lite smått och gott till mitt kontor som numera mer och mer går i rött. Jag gillar särskilt de halva hundarna som egentligen är krokar, men som ska fundera som hållare åt min nya ”anslagstavla”. Det kan bli bra och om jag bara orkar bege mig iväg och köpa små skruvar ska jag snart snitsa till det här.

Dagen har i övrigt mestadels handlat om HSB och i eftermiddag ska jag styra upp och dra igång några av de jobben ytterligare. Jag har även tagit hand om min ekonomi och skickat en massa fakturor ut och in. Suck. Ständigt denna ekonomi. Eftersom jag, som vanligt, ligger steget efter med min spanskaläxa har jag varit tvungen att ägna några minuter åt den också. Typiskt, att det alltid ska bli så ont om tid.

Nu lunchlöpning. Tänker även köra BP och senare även salsa. Det kan bli en bra dag!

Lämna en kommentar