Ja, jag har hittat den … verkligheten

Idag är det måndag. En alldeles vanlig måndag och jag har insett att det är dags att hitta tillbaka till verkligheten. Punkt.

Och jag tror faktiskt att jag har hittat den. Hursomhelst så har jag insett att kommande termin, med betydligt mer plugg och mindre jobb inte kommer att innebära semester, absolut inte. Idag var första introduktionen till Spanska II och bara genom att läsa deltagarlistan insåg jag att det här kommer att bli, hmm, svårt. Mer eller mindre varannan hade spanskt namn och det är ju lite irriterande att läsa spansk litteratur med spanjorer när jag själv har ägnat sex månader åt att lära mig språket. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet.

Det här med uttryck är annars väldigt spännande på olika språk. Häromdagen ville jag väldigt gärna säga ”du kan inte både äta kakan och ha den kvar” men tänkte att det uttrycket inte fanns här. Jodå. Idag skulle jag av en helt annan anledning se vad kaka hette på spanska och under ordet kaka i min ordlista fanns uttrycket – som dock inte har någonting med kaka att göra på spanska: ”No se puede estar en la misa y repicando”, vilket rakt översatt betyder något stil med du kan inte både vara på mässan och ringa i kyrkklockan, vilket ju inte alls är samma sak. Det handlar ju snarare om att inte göra två saker samtidigt. Att äta kakan och ha den kvar handlar om något helt annat. Därför gjorde jag helt enkelt om uttrycket rakt översatt till spanska och tja, vad ska jag säga … det uppskattades.

Idag har jag jobbat med min kommande resa till Göteborgsvarvet med ett gäng spanjorer, förhoppningsvis! Det kommer mer information om det här framöver. Dessutom har jag uppdaterat min sida och lagt ut några nya reportage:
SportHälsa Svansjön – Tjajkovskij på gatan
Skidinfo Chamonix – Skidorternas skidort
SportHälsa Välsvarvade vader är ett bevis på stark löpkultur

Imorgon ska jag spela paddle för första gången i mitt liv. Det är lite oklart om det heter paddle eller padel, men det spelar ingen roll. Vad som är klart är att jag gjorde ett reportage om padel i SportHälsa för längesedan och har sedan dess varit sugen på att prova. Imorgon! Vill du läsa reportaget om padel? Klicka här

Har precis ätit middag och njuter av en kaffe, descafeinado – vilket kan vara den bästa uppfinningen någonsin och ännu bättre, det smakar som riktigt kaffe.

Lämna en kommentar