Vem fan byter inte blöjor

Nu har jag läst det igen. Att byta blöjor verkar vara hett i reportagesammanhang. Denna gången är det Jerry Ahrlin, som tydligen ”är en jäkel på att byta blöjor”. För någon vecka sedan var det Christiano Ronaldo som fick världskrigsrubriker i tidningar världen över: Karln byter blöjor.

Fick senaste numret av Vasalöparen igår och blev som alltid inspirerad av alla reportage om intervaller, kostuppladdning och annat kul inför Vasaloppet. Läste reportaget om Jerry Ahrlin, som för övrigt verkar vara en skön prick. Och vet ni, dessutom byter han blöjor och inte nog med det: Han är en jäkel på att byta blöjor. Kom att tänka på den gigantiskt stora intervjun i Marca med en av världens bästa fotbollsspelare Christiano Ronaldo nyligen. Tre dagar i följd hade Marca Ronaldo på förstasidan och reportaget var ett av de längst i mannaminne. Av allt allt allt som de tre manliga journalisterna pratade med Ronaldo om hamnade det här med blöjbyten i artikelns rubrik, ingress, brödtext och slutkläm. ”Det är klart att jag byter blöjor på min son! Okej, det är inte det roligaste jag vet, men jag gör det.”

Att det var en manlig journalist som skrev artikeln om Jerry Ahrlin kanske inte hör hit, men ändå.

Med tanke på detta verkar det som om några (läs manliga journalister) tror att elitidrott och blöjbyten är en utopi och därmed en fullständig omöjlighet. Jag skulle vilja se en rubrik i någon av alla intervjuer om Maria Rydqvists barnafödande: ”Vet ni, hon byter även blöjor då och då”.

Alltså, vem fan byter inte blöjor? Visserligen inte jag och när jag googlar på det inser jag att det kanske är ett större problem än vad man kan tro. Tråden på vimedbarn.se: ”Män som inte byter blöjor …” gäller dock inte elitidrottande män. Jag tänker dock inte posta länken för då misstänker jag att alla som någon gång funderat på att skaffa barn ångrar sig. Direkt.

Lämna en kommentar