Jag har ett av världens roligaste jobb

Och förmodligen inte ett av världens hårdaste, även om det är lite slitsamt ibland. Som för ett par dagar sedan när 54 sidor Skidinfo inte hängde löst, men lite aningens ostrukturerade. Idag är det dock ett av världens roligaste. ETT av.

I Skidinfo, som kommer med Svenska Dagbladet över hela landet på tisdag, har vi dock skrivit om rätt många andra jobb som skulle kunna kvalificera sig på listan över världens roligaste. I alla fall på min lista. Bergsguide, skidfotograf, fys-tränare för alpina landslaget, pjäxförsäljare. Okej då, allting som har med skidåkning att göra kanske inte är världens roligaste. Men nästan.

Nu ska det dessutom snöa och bli kallt – i hela landet. Visserligen lagom till jag åker tillbaka till Spanien, men förhoppningsvis hinner det blir riktig vinter lagom till jag kommer tillbaka hem i jul. Jag har precis skrivit en ledare till Skidinfo, om skidåkning givetvis, och jag undrar lite hur årets skidsäsong kommer att bli. Jag hoppas på mycket åkning och på att få prova Pyrenéerna och Andorra, som jag har hört mycket om. Jag hoppas dessutom på en eller ett par lite längre svängar. Japan är väl kanske lite väl långt bort, men varför inte. Jag måste ju fundera på reportage till nästa års Skidinfo. Världens roligaste jobb? Ja.

I min ledare har jag dock beordrat snöflingor och jag som inte brukar gilla illustrationer och allmänt krimskrams önskar nu snöflingor mer än något annat. Både ute och på min ledarsida. Vi har deadline idag och bara det faktum att jag har tid att göra detta inlägg måste ses som ett bra tecken. Jag tror jag är värd en lussekatt. Och en annan liten sak …

Lämna en kommentar