Jag tror att jag är kär

Helgen var helt galen och de första dagarna denna veckan också. Betydligt mer oseriös och sjukt mycket mer öl och rom än inledningen. Vi som började som två förhållandevis trötta och småtråkiga backpackers har nu tagit igen det med råge.

Vi har mest hängt med ett gäng kanadensare och en australiensare som reser tillsammans. Alltså, efter några dagar på beachen, utekvällar och allmänt häng med dem är det få saker som förvånar en. Pricken över i:et var den båtutflykt som vi gjorde igår, när vi hyrde en liten båt för att åka ut och se solnedgången samt fiska. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket i hela mitt liv, gårdagen var helt klart i klass med NSM i Finland för ett par år sedan, där jag också i stort sett skrattade en hel helg. Med på båtutflykten var även tre engelsmän, som alla har mustasch och pratar en helt sjuk brittisk dialekt. Det spelar liksom ingen roll vad de säger, det mesta förstår jag ändå inte – oavsett vad så är det kul. Efter den galna båtutflykten, där de två lokala snubbarna som skulle köra båten fick sig ett och annat gott skratt och nog verkligen trodde att de hade hamnat i ett dårhus var det sedvanlig förfest på vårt tak och sedan Iguana, det bästa utestället i San Juan del Sur. Lämpligt nog (eller olämpligt nog) är det gratis drinkar för alla tjejer fram till klockan 10. Igår var det dock ganska bra med gratisdrinkarna och trots en superrolig kväll gick jag och la mig ganska tidigt (klockan två i alla fall). Det var skönt att vara någotsånär pigg i skolan idag.

Denna andra veckan i skolan har gått bra. Jag har haft samma lärare, Cony, och även om jag tycker att hon var lite bättre och mer taggad förra veckan så har även denna vecka gått bra. Självklart kan man inte gå igenom massa nya saker varje dag och eftersom jag dessutom har varit lite halvseg typ varje dag denna veckan kanske man inte ska begära så mycket. Nu blir det andra bullar framöver och vi ska slå av på partytakterna lite, bara lite dock. Ikväll ska vi ut och spana efter sköldpaddor som lägger ägg och eventuellt blir det en liten sväng till Iguana i morgon kväll. Lördag och söndag ska vi sedan åka till vulkanön Ometepe och vandra. Det ska bli grymt!

Ser annars fram emot ytterligare en vecka här i San Juan del Sur innan vi drar till Costa Rica nästa lördag och avslutar där.

Så var det det där med surfing. Från att ha varit lite lätt frustrerad släppte allt mer eller mindre i lördags, trots att jag var sjukt bakis. Sedan dess har vi inte riktigt orkat åka iväg och surfa varje dag, men de dagar jag har kört har det gått bra. Nu känns det som att jag har förstått grejen och om jag väl tajmar en bra våg någotsånär kommer jag garanterat upp. Det är så himla kul och det blir absolut en surfsession i morgon och sedan nästa vecka igen.

Att resa är, som jag vet sedan tidigare, sjukt beroendeframkallande. Jag har redan börjat klura på ytterligare resor och att vara borta i en månad eller mer känns som något jag skulle vilja göra oftare. Här i Central- och Sydamerika finns så mycket spännande platser jag vill åka till. Dels kanske framför allt El Salvador och Guatemala här, och sedan mer eller mindre alla länder i Sydamerika. Gah. Jag måste köpa mig mer tid. Jag är kär i att resa.

Lämna en kommentar