På jakt efter den så kallade vardagen

Just nu har jag lite svårt att hitta den. Vardagen. Och jag har lite svårt att bestämma mig för vad som faktiskt ska bli min vardag.

Efter en vecka hemma i Sverige, en vecka utan jobb här och en vecka med surf på Fuerteventura är det lite svårt att hitta tillbaka till vardagen, bestämma sig för att faktiskt gå upp när väckarklockan ringer och sedan ta tag i allt som behöver göras. Eller allt och allt? Jag har inte riktigt bestämt för vad som behöver göras än. Eller jo. Jag vill ägna så mycket som möjligt åt våren till att faktiskt lära mig spanska. Kan jag inte spanska då? Jodå, men jag vill lära mig såpass bra att jag faktiskt skulle kunna översätta en bok eller två efter sommaren. Och det är viss skillnad på att kunna prata strunt (och en del allvar) på spanska och på att faktiskt översätta böcker. MIn heltidskurs på universitetet börjar på måndag och denna veckan har jag köpt sisådär 10-15 skönlitterära böcker som vi ska lära de närmaste månaderna. Så nej, jag behöver inte oroa mig för att sitta sysslolös.

Jag måste dock styra upp lite jobb för att finansiera en termin med spanska och förhoppningsvis kan jag göra något journalistiskt samt jobba lite med resor – utan att för den sakens skull jobba FÖR mycket. Nej, jag vill verkligen lägga så mycket tid som möjligt på spanskan och ser fram emot det. På måndag!

Igår var det El Classico här och ja, vad sa jag säga. Det var väl inte en av de bästa matcherna jag har sett även om den hade sina godbitar. Pepe var inte en av dem och jag begriper inte vad han tänker på med en miljon tv-kameror och all världens fotbollspublik som följer. Nej, på slutet har jag sett mer surf än fotboll och måste tipsa er om en liten kort film där min vän och surflärare Aimar fångar fina vågor här på Zurriola.

Dagens svensk: Stefan Edberg, som är dagens födelsedagsgris i Marca. Igår var det Pep.

Lämna en kommentar