Lite mysjobb och lite slit i Vasaloppsspåret

Jag har haft en ganska skön helg, i alla fall bortsett från drygt 40 minuter igår. Jag chockade min kropp, som mer eller mindre har tagit det lugnt i en dryg månad, med att köra en sträcka i Vasastafetten. Passade sedan på att plocka vinbär och har gjort lite recept till boken via telefon och mail nerifrån Skåne.

Jag fick frågan om Vasastafetten i fredags och dum som jag är sa jag ja. Jag hade ju inget vettigare för mig, tänkte jag. När jag värmt upp lite funderade jag på vad jag gett mig in på och insåg att jag hade drygt 9 km smärta framför mig. Nu blev det inte så illa. Jag sprang om laget före ganska direkt och gjorde sedan ett litet ryck. Jag kände att jag inte var i form att köra en spurt genom hela Mora så jag ville bli av med konkurrenten så tidigt som möjligt. Min taktik lyckades och hon släppte. Skönt. När jag hörde att hon var 2 minuter bakom mig tog jag det lugnt och därmed blev inte avslutningen så jobbig som den skulle kunnat. Vi blev fyra och det får man väl vara nöjd med :-).

Det bästa var att jag, bortsett från lite onda ben, kände mig pigg dagen efter. Efter att ha sökt inspiration på friidrotts-SM begav jag mig ut och körde rullskidor runt Varpan. Även det kändes bra!

I lördags skulle vi plocka hallon, men i brist på hallon blev det svarta vinbär i stället – och vad gör man med dem. Mormor konsulterades och efter att ha fått recept via mail är det nu både saft och svart vinbärsbrännvin på gång. Gott! Dessutom tog jag lite bilder och det kommer även att bli ett avsnitt om svarta vinbär i min kommande bok.

Lämna en kommentar