Ung hoppare och gammal grötkokerska

Dagen har bjudit på lite av varje och varit ganska händelserik: En intervju med en 8-årig backhoppare med en mamma med flera VM-medaljer i orientering, ett besök hos glada tanter i Brf Apollo som varje år arrangerar en grötfest, en intervju med en nybliven juniorlandslagsledare i backhoppning samt release av www.idrottiskolan.se. Nu snart dags för SM i friidrott och kulstötning mitt på torget.

Att Oscar Höjsgaard, son till orienteraren Karolina A Höjsgaard, skulle fastna för backhoppning var kanske inte vad mamma hade hoppats. Nu är det hursomhelst så och jag gjorde en intervju med åttaårige Oscar och hans jämnårige kamrat Julius i Borlänge på förmiddagen. Att intervjua barn är lika kul som det är svårt och det blir väldigt sällan som man hade tänkt. Såhär i efterhand är jag dock väldigt nöjd – både med text och bilder.

Jag hann även med en snabb fotosväng till Brf Apollo, där jag fotograferade glada tanter som klädde julgranen (lite smått förvirrat, jag vet …) och en glad man som hade ett hobbyrum fullt med verktyg. Ups, lite väl traditionell uppdelning på klassiska man-/kvinnosysslor kanske, men vad gör man. Det är svårt att få 80-åringar att förändra rutiner som de haft hela livet. Söta var de i alla fall, särskilt Iris, som bott i samma hus sedan 1965 och arrangerat grötfest varje år sedan dess.

Eftermiddagen (samt förmiddagen när jag haft tid över) har ägnats åt Idrott i skolan, där sidan som nu ligger online fått mycket positiv kritik. Kul! Jag har även hjälpt handbollsförbundet samt orientering att få rätsida på sina sidor samt lite annat fix. Nu verkar även min tekniska lösning med IdrottOnlines testmiljö fungera, vilket bådar gott inför mitt framtida jobba med en nya manual.

Sedan ett tag pågår kulstötningen i friidrotts-SM på torget ett stenkast härifrån. Jag ska strax bege mig dit och se hur det går. Med tanke på att jag såg Brage slå Hammarby igår samt hockeymatchen i söndags mellan Leksand och Timrå har jag verkligen fyllt min kvot av sportnörderi för denna veckan.

Lämna en kommentar