Marcialonga 2012

Italien är bra på allt, utom internetuppkoppling. Därför har det varit lite ont om inlägg på sistone. Men ja. Jag överlevde. Marcialonga 45 km utan en meter skidåkning i kroppen.

De skrattade åt mig när jag tog bort skyddsparaffinet från ifjol när vi kom fram. De skrattade inte åt mig när jag stakade i Lavaze två dagar före loppet och ja, jag kände mig stark. Förvånansvärt stark – jag som knappt kunnat staka förut. Det var förmodligen någon som skrattade åt mig när jag bröt staven, eller handtaget rättare sagt efter 5 km. Och ja, jag blev trött. Det är stor skillnad att köra 10 km lugnt i Lavaze mot 45 km bland 7000 dåliga skidåkare i ett tävlingslopp. De första 18 km upp till Canazei var rena mardrömmen. Fullt av dåliga dåliga åkare och jag, som verkligen inte är bra, kände mig som ett proffs i utförsbackarna. Från Canazei ner till Soraga, 17-18 km gick kanonbra och jag kände mig starkare än någonsin. Sedan dog jag. Bokstavligt talat i den där jäkla backen som inte ens syns på banprofilen. Enligt den är det bara en endaste lång utförslöpa från Canazei och i mål och man kan fundera på hur man ska få stopp på grejerna nere i Predazzo. Men icke. Den ena saxbacken efter den andra och jag hann fundera både en och annan gång varför jag egentligen sysslar med det jag gör. Men men, i mål kom jag och efter några kilometer i lugn och ro i Seiser Alm igår har jag nu lagt på skyddsparaffin igen. Förmodligen kommer jag inte ta bort det förrän nästa vinter. ”Tuller du” frågade norrmännen mig på hotellet. Och nej, jag skojar inte.

Det har hursomhelst varit en trevlig långhelg i Italien med massor av mat. Det roligaste var att träffa Camilla och att Jimmie Johnsson blev femma. Imponerande! Det är en spännande region, Val di Fiemme, och de kommer att ha fullt upp kommande säsong, Tour de Ski, 40-årsjubileum på Marcialonga och sedan VM i de nordiska grenarna. Kul!

Sitter nu på flygplatsen i München och har nästan haft en hel arbetsdag här. Effektivt. Har skrivit en spansk inbjudan till Göteborgsvarvet (Snart är den på g ut!), gjort min deklaration för 2011 (Tack Camilla!), skrivit en artikel till morgondagens Fagersta-Posten, skrivit två artiklar på www.sporthalsa.se och kollat upp lite plugg.
En bra dag helt enkelt!

Lämna en kommentar