Massor av folk på Skidspelen

Falun visade sig från sin bästa sida och bjöd på sol igår när det var dags för damernas och herrarnas dubbeljakt i Skidspelen. Försökte, som vanligt, både fota, skriva, göra intervjuer, titta på tävlingen och umgås med hitresta vänner och därför blev det, åter igen som vanligt, lite smått hysteriskt.

Det är tur att jag hittat någon sorts utomjordisk energi denna vecka och att jag helt plötsligt och sjukt osannolikt blivit väldigt morgonpigg. Tänkte ta min första sovmorgon på väldigt väldigt länge, men vaknade pigg och alert strax efter klockan sju. Hann därför med en timmes hård spinning innan jobbet drog igång och eftersom jag var på mitt bästa träningshumör, dvs lite lätt frustrerad och småarg, så tog jag i rejält. Så mycket att jag sedan struntade i att klättra uppför Mördarbacken för bästa fotoshots.

Det var dock fler än jag på Lugnet idag och många av de 12000 åskådarna hade klättrat om inte hela så i alla fall en bra bit upp i mördarbacken. Under damernas lopp strosade jag runt i den avspärrade zonen i kring målet och försökte få ett grepp om var och när åkarna skulle passera. Fick till några bilder, även om det är svårt att inte ha någon direkt plan. Hann även med en intervju, på språng tillbaka till Scandic och för att hinna se herrarnas första passering vid målområdet fick jag göra en liten lätt rush tillbaka. Ändå hann jag inte.

Det var en kul tävlig, både på dam- och herrsidan där svenskarna inte riktigt räckte hela vägen idag. I stället var det Norge för hela slanten, föga överraskande i form av Marit Björgen och Petter Northug. Avslutningsvis kan jag inte låta bli att tycka att det faktiskt är ganska skönt att se att även landslagsåkarna kan ramla så där helt plötsligt och oförklarligt som jag alltför ofta lyckas med ;-).

Kvällen avslutades på Åh i Falun och där var en och annan med anknytning till Skidspelen …

Lämna en kommentar