Petter dominerade snöig avslutning

Kikade ut igenom fönstret i morse och såg en decimeter nysnö, ett väderomslag som förmodligen orsakade huvudbry för en och annan i vallateamen. Tung snö eller inte, Petter Northug visade åter igen att han är världens just nu bäste skidåkare. Tack för uppvisningen! Annars fokuserade jag mest på att hålla mig själv och min kamera så torr som möjligt, vilket var väldigt svårt.

Helt galet att det från att vara massa plusgrader och strålande solsken igår helt plötsligt blev snöoväder, men som sades flera gånger under dagen: Vi bor i ett vinterland, håller på med vintersport OCH snö är ju det bästa vi vet. Även om det var snö både högt och lågt – i luvan, i väskan, på linsen och lite varstans så var snön förmodligen ungefär tio gånger jobbigare för åkarna än för mig. Framför allt damerna fick slita och det var snö upp till anklarna när de försökte skata uppför mördarbacken. Jag blev återigen så fascinerad och imponerad över styrkan och uthålligheten och det är så coolt att se en stark åkare åka skate brant uppför. Jag har lite att jobba på ;-). Blev även så taggad av längdstämningen att jag såg SVT:s dokumentär Gröt, svett och klistervalla (som är en fantastiskt bra titel).

Väl hemma efter tävlingen gick jag igenom en sisådär 1300 bilder och konstaterade att det är väsentligt mycket lättare att fotografera i strålande solsken än i snökaos. Jag har en självklar favoritbild och det är inte den som är ovanför detta inlägget eller något av de andra inläggen.

Summerar en otroligt kul och händelserik vecka, både jobbmässigt och annat. Nu är väskan packad inför nästa, Stockholm i början av veckan, mellanlanda hemma i mitten för att sedan åka långt långt norrut i slutet av veckan. Ser fram emot det.

Lämna en kommentar