Mördande blick uppför mördarbacken

Jag gjorde två ”snabba” ryck uppför i stort sett hela mördarbacken idag. Ett för att inta en bra fotoposition när damerna körde och ett för att fota herrarna. Nu på kvällen har jag även kört sisådär en hundradel av själva mödarbacken i sprintstafetten för företag. Det var nog, fy F A N vad den backen är lång, tung och som Northug sa: ”Den slakar aaaaaaaldrig ut”.

En bra dag senare i vår ska jag nog prova att köra hela. Eller ursäkta, prova att ta mig uppför hela. Troligtvis kommer det inte att se ut som jag ens åker skidor, men det vore hursomhelst kul att prova. Det var dock många många av världscupåkarna som saxade både länge och väl uppför backen. Föret gjordet sitt, väldigt varmt och regn gjorde det svårvallat och den som hade fäste nog uppför hade säkert stått ganska still utför. Det var dock kul att se åkarna, Kovalchuk som var snabbaste dam och Cologna som var snabbast av herrarna. Även svenskarna åkte bra och det var kul att följa ormen av ljud som slingrade sig uppför mödarbacken i takt med att de svenska åkarna tog sig uppåt.

Det var inte riktigt lika många som hejade på i sprintstafetten, tur var väl det. Jag var lite smått nervös för en ganska snäv kurva med lös snö, men det gick bra. Även om 1,1 km känns lite väl kort, jag hann ju knappt komma igång innan det var dags för växling. Dessutoms kändes morgonens crawlpass i armarna. Hua.

I morgon har YR lovat sol, eller i alla fall sol med moln. Verkar bra rent fotomässigt. Har ett viktigt mission under tävlingarna, särskilt under herrarnas tävling och sedan väntar intervju med Kalla och Haag. Det kan bli en bra dag, vem minns inte dubbeljakten senast …

Lämna en kommentar