Med smak av tapas

Smaken från Barcelonas fantastiska tapas sitter nästan fortfarande kvar i munnen. Egentligen skulle vi ha ätit tapas i samband med avslutningen av spanskakursen idag, men nu blev det inte så. Vi får nöja oss med spansk sangria och öl.

Ikväll är det sista gången på spanska, termin 3 på Medborgarskolan. Om jag kan prata? Tja … Jag kan väldigt många ord, men har väldigt svårt att få ihop meningar utan att tänka för mycket på verbböjningar och ändelser. Fick en bok på posten häromdagen: Spanska verbnycklar, och det känns som om den kan bli ett viktigt redskap för att begripa hur det där hänger ihop. Förhoppningsvis lossnar det efter två veckor i San Sebastian och sedan väntar fortsatt kurs på Medborgarskolan i höst innan det i slutet av november bär av. Efter den svängen hoppas jag, om inte kunna prata obehindrat, så i alla fall kunna göra mig förstådd och känna mig någotsånär bekväm med spanskan. Spansk mat är underskattad och dessvärre finns ingen spansk restaurang i Falun. Har dock fått tips om ett bra tapasställe på Kungsholmen, som jag lär testa framöver. Bra spansk mat är lika med mumma.

Idag har jag utnyttjat en av fördelarna med att vara egen företagare. Det visade sig vara sol vid lunch och klämde in en timmes solsken i stället för fortsatt jobb, mycket nice. Dock blev jag tvungen att prioritera bort träningen idag. Det gör nog ingenting eftersom jag kände mig ganska seg på gårdagens orientering.

Har haft en bra arbetsdag idag, precis som igår. Idrott i skolan går fantastiskt bra och det känns verkligen som att sidan kommer att vara klar för lansering i slutet av nästa vecka.  Har också skaffat en viktig kontakt inför Schweiz och rett ut en del av problematiken kring kartorna. Resan närmar sig med storsteg, så även slutet av juni/början av juli då vi ska jobba några intensiva dagar för att få ordning på allt. Jag har även pysslat med lite SportHälsa och skrivit en artikel samt ett blogginlägg.

För senaste nytt på träningsfronten: Kika in www.sporthalsa.se/bloggar/malinb

Adios!

Lämna en kommentar