På torsdag inleds VM-festen …

… och jag är bjuden. Inte till torsdagens fest, som förhoppningsvis blir Emil Jönssons, utan till helgens två fester, som kanske blir Björgens och Northugs men kanske kanske kanske även kan bli svensk. Jag hoppas det, av hela mitt hjärta. Särskilt söndagen. Det känns smått overkligt med VM och Vasaloppsvecka samtidigt, det ena överträffar det andra – och jag får vara med på båda.

Säga vad man vill, men längdskidor är nationalsport i Norge, Marit Björgen och Petter Northug är nationalidoler och om de bara infriar en del av alla förväntningar så kommer VM på hemmaplan att bli deras stora fest. De svenska åkarna är dock bjudna på samma fest och om de bara sköter sina kort rätt i de sista dagarnas formtoppning borde de kunna vara med och slåss om uppmärksamheten. Det där med formtoppning är intressant och fascinerar mig. Emil Jönsson visade i Drammen igår att han är bäst på att vara bäst när det INTE gäller något. Nu är det visserligen bara tre dagar kvar till sprinten på VM, men sprint är alltid sprint och mycket kan hända. Efter Vancouver hoppas jag dock att Emil kan visa att han även kan vara bäst NÄR det gäller. En annan som verkar vara i en ursinnig form är min favorit Daniel Richardsson och jag hoppas av hela mitt hjärta att han kan höja sig ytterligare ett snäpp och faktiskt kamma hem ett individuellt guld i Oslo. Förmodligen är 15 km klassiskt hans bästa chans, men med tanke på vad han presterat i skatespåret tidigare under säsongen kanske kanske kanske han kan vara med och slåss om medaljerna i dubbeljakten på söndag. Hoppas.

Gårdagen bjöd på tre fantastiska mil skidåkning. Tänk att träning, hård tränings dessutom, kan vara så kul. Jag älskar Engelbrektsloppsspåret, särskilt den långa, slingriga backen från Nordansjö och halvvägs till Svartbäcken. Och jag tror faktiskt att Camilla fick kämpa lite för att hänga med uppför. Å andra sidan fick jag kämpa som en dåre för att hänga med på den sista milens stakning. Skönt var det i alla fall.

Tittar ut genom fönstret. Det snöar. Vackert. Jag har dock lite att pyssla med och jag fick ett positivt besked igår som gör att jag inte behöva sitta sysslolös i mars. Absolut inte. Kul!

Lämna en kommentar