Söndag är sport alla dagar i veckan

Trots att jag hann med mer än en halv arbetsdag i skidbacken hann jag även njuta av en riktig sportsöndag. Och Petter Northug får ursäkta. Visserligen gjorde han en imponerande inhämtning av Colognas försprång i den sista klättringen på Tour de ski. Det är dock matchen mellan Milan och Udinese som är dagens hittills mest spännande. Vilken match! Och givetvis med en viss Zlatan i huvudrollen.

Udinese ledde med 3-1 och med 20 minuter kvar av matchen trodde inte jag att Milan skulle kunna komma tillbaka. Jag försökte laga mat samtidigt, men det var stört omöjligt. Jag var helt enkelt tvungen att titta på matchen. Udinese hjälpte Milan in i matchen med ett självmål och kort därefter petade Pato in kvitteringen. När Milan tryckte på för ett ledningsmål trodde jag aldrig att Udinese skulle orka hålla emot. Men, med en minut kvar av ordinarie speltid kontrade inhopparen Denis in 4-3 – för Udinese – panik i Milan och den nyvunna poängen kändes på nytt som bortblåst för alla utom en: Z L A T A N. Med en minut kvar av tilläggstiden fick han bollen i straffområdet, gjorde en snygg fint och satte sedan säkert bollen i mål vilken innebar en räddad poäng för sitt Milan. Hua, vilken match och min kycklinggratäng blev en aning försenad.

Tidigare under dagen var jag mycket nöjd eftersom jag inte fick fler skidskolelektioner än att jag hann se både avgörandet av herrarnas andraåk i slalom (där tyvärr ingen av de svenska herrarna fick till något toppåk) och framför allt avgörandet av herrtävlingen i Tour de ski. Samtidigt som de svenska åkarna inte direkt har haft toppskidor de senaste dagarna har de norska teamet haft skidor en klass bättre än övriga nationer. Knut Nystad, smøresjef i det norska landslaget, kan kanske se fram emot löneförhöjning och framför allt en och annan ryggdunk – framför allt av Johaug och Northug, som både gjorde kanonlopp idag. Svenskarna då. Ja, Hellner såg fortfarande både sur och trött ut efter gårdagens vallafiasko och visst, jag köper och gillar hans inställning: Det är bara topplaceringar som räknas. Men efter många dagars slit i ett Tour de ski tycker i alla fall jag att det vore väl värt att spurta lite torts att det handlar om platserna 12 och 13. Rickardsson gjorde en bra tour och blev bästa svensk. Han såg dock väldigt väldigt trött ut i den hiskligt branta backen. Fast vem skulle inte ha gjort det. Själv hade jag tänkt åka massor av längd i helgen, Marcialonga närmar sig nämligen med stormsteg. Tyvärr har jag varit småförkyld och är ännu inte riktigt bra. Det är ju dock fler som är förkylda: Johan Olsson, Emil Jönsson, Anna Haag och nu också Anders Södergren. Fail, som Nils skulle ha sagt.

Efter att även ha sett norrmännen dominera skidskyttet är det nu handboll på: Sverige-Brasilien och med ställningen 22-11 i paus känns den matchen inte direkt som en konkurrent till dagens hetaste sporthändelse. Själv funderar jag fortfarande på om jag ska sticka iväg och träna lite snart. Jag borde kanske inte, men jag har ju som bekant lite svårt att låta bli.

Övrig sport som kan konkurrera: Damernas skidskytte och Napoli-Juventus

Lämna en kommentar